Nieuws05.09.2017

De DC Daily van 5 september 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, dinsdag 5 september 2017.

Words are the new battleground

Feminist of vrouwelijk? Bitch of ambitieus? Vrouwen en mannen krijgen verschillende labels voor gelijk gedrag. Wat bij een man doorgaat voor ambitieus, kan bij een vrouw als agressief worden gezien. Het effect dat dit op iemands leven kan hebben is groot. Houdt het je tegen of zorgt het juist voor nog meer passie en gedrevenheid?

Donderdag 2 november 2017 zullen op het podium van TEDxAmsterdamWomen sprekers als Hélène Christelle Munganyende, Anna Nooshin, Şenay Özdemir, Rens Kroes en professor dr. Eric van Furth de betekenis van woorden en labels ter discussie stellen. Het event is nu, twee maanden van tevoren, al bijna uitverkocht.

tedxwomen
tedxwomen

Eerste trailer van Insidious Chapter 4

In alweer het vierde deel van de succesvolle Insidious-filmreeks keert Elise terug naar haar ouderlijk huis. Daar ondergaat de briljante parapsychologe haar meest angstaanjagende paranormale ervaring ooit.

De film is geschreven door mede-bedenker Leigh Whannell (Saw), die de eerdere drie films schreef en het derde deel regisseerde. Productie is wederom in handen van Jason Blum (The Purge films, Get Out), Oren Peli (Paranormal Activity) en mede-bedenker James Wan (The Conjuring, Fast & Furious 7).

Utrecht is de zomerstad van Nederland

Niet het hippe Rotterdam of de internationale trekpleister Amsterdam, maar Utrecht is de zomerstad van Nederland. Verrekend naar het aantal inwoners weet Utrecht namelijk de hoogste PR-waarde te behalen van alle grote Nederlandse steden. Amsterdam haalt in absolute zin de hoogste PR-waarde binnen en er wordt ook het meest over de hoofdstad geschreven. Over Middelburg zijn we het meest positief. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van Clipit naar de online buzz over de grote steden van Nederland.

Kia toont Hot Hatch-concept als voorbode van nieuwe modellen

Kia laat op de Autoshow in Frankfurt vanaf 12 september een nieuw studiemodel zien om ons een preview te geven van de nieuwe modellen in het C-segment.

kia-hot-hatch-concept
kia-hot-hatch-concept

Dit zijn de nominaties voor de Deloitte Technology Fast 50

De vijftig bedrijven die genomineerd zijn voor de 18e editie van de Deloitte Technology Fast 50 zijn bekendgemaakt. De bedrijven zijn genomineerd op basis van hun omzetgroei en maken tijdens de award-uitreiking op 12 oktober kans op de eerste plaats in de ranking.

Martin Wabeke, partner bij Deloitte en programmaleider van de Technology Fast 50: “We zien dit jaar veel ondernemingen die eerder aan de Rising Star-categorie hebben meegedaan en nu meedingen naar de eerste plek in de Deloitte Technology Fast 50. Wat verder opvalt aan de lijst, is dat er veel diversiteit is in proposities en verdienmodellen met een innovatief karakter. Deze Deloitte Technology Fast50-lijst toont wederom aan dat ondernemend Nederland in de technologiesector zich goed op de kaart zet en duurzaam doorgroeit.

Vogue Fashion Festival komt naar Amsterdam

Na het grote succes in Londen en Parijs organiseert Vogue Nederland
dit jaar voor het eerst het Vogue Fashion Festival in Amsterdam.
Op 6 en 7 oktober neemt Vogue het legendarische Amstel Hotel compleet over, met twee dagen bomvol seminars en masterclasses met de grootste nationale én internationale mode-iconen.