Nieuws04.12.2015

De DC Daily van 4 december 2015


In de DC Daily vind je leuke, nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, 4 december 2015.

Coolblue verdubbelt Sintverkoop

Coolblue heeft vandaag bekendgemaakt dat er ten opzichte van vorig jaar twee keer zoveel omzet is gemaakt dan vorig jaar rond deze tijd (103 procent). Dat is fors hoger dan het landelijk gemiddelde dat op 25 procent ligt.

Extra ploegen worden ingezet om alles op tijd buiten de deur te krijgen. De laatste dagen voor Sinterklaas is het altijd ontzettend druk, dit jaar is dat extreem,” aldus een enthousiaste Pieter Zwart.

Niet alleen de omzet is gegroeid, ook het aantal pakketjes is fors toegenomen. Coolblue verzond vanuit Capelle aan de IJssel en het recent geopende magazijn Tilburg 104 procent meer pakketjes ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

coolblue
coolblue

Concert van Adele: drukste voorverkoop ooit

Vanochtend was de kaartverkoop van Adele voor haar twee concerten op 1 en 3 juni 2016 in de Ziggo Dome in Amsterdam. Binnen 25 minuten waren alle kaartjes uitverkocht en al snel werden er twee extra concerten aangekondigd. Deze concerten gaan op 4 en 6 juni plaatsvinden. Volgens de communicatiemanager van de Ziggo Dome was dit de allerdrukste voorverkoop voor een concert ooit. In totaal zijn er 12 extra concerten in Europa aangekondigd vandaag.

Selfies gemaakt in Londen zijn meest deprimerend

Je ziet waarschijnlijk veel selfies voorbij komen in je Instagram-feed, maar wist je dat Londenaren de meest ellendige selfies ter wereld maken? Londenaren zouden eerlijk zijn op social media en willen niet een perfect beeld schetsen. Misschien dat ze daarom vaker sippe gezichten trekken op selfies!

Schermafbeelding 2015-12-04 om 15.50.01
Schermafbeelding 2015-12-04 om 15.50.01

McLaren 675LT Spider

Met de onthulling van de 675LT Spider verrast McLaren Automotive de wereld met een nieuw hoofdstuk in de iconische Longtail-geschiedenis. Van het tweede model met de letters LT in zijn naam worden er slechts 500 gebouwd. De Spider verschijnt amper een jaar nadat McLaren de naam Longtail na twintig jaar afwezigheid liet terugkomen, vooral omdat klanten er specifiek naar vroegen.

Virtual Reality Bioscoop trekt Europa in

Na een razendsnel uitverkochte tour door Nederland trekt de virtual reality bioscoop nu ook Europa in. In januari en februari staat de VR bioscoop up in vijf Europese steden. “Afgelopen tour was zo’n groot succes, dat we nu ook mensen buiten Nederland kennis willen laten maken met de virtual reality bioscoop,” vertelt initiatiefnemer Jip Samhoud van &samhoud media.

De komende wintermaanden volgen er futuristische bioscopen in Berlijn, München, Zürich, Londen en Kopenhagen. “We zien dat onze bioscoop keer op keer uitverkoopt en merken dat er nu echt een markt is voor VR.

Volgend jaar twee nieuwe albums van Anouk

In het begin en aan het eind van 2016 zal er een nieuw album verschijnen van Anouk. Laatst nam ze voor het eerst een Nederlandstalig nummer op, maar een heel Nederlands album zit er nog niet in. Beide albums zijn dus gewoon weer in het Engels. Vanavond is de eerste live show van The Voice of Holland, waar Anouk coach is.

anouk-2-albums
anouk-2-albums