Nieuws30.06.2017

De DC Daily van 30 juni 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, leuke, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, vrijdag 30 juni 2017.

Facebook-drone geland zonder brokken

Facebook’s mega-drone, die bedoeld is om ontwikkelingslanden van internet te kunnen voorzien, is voor het eerst succesvol geland. De vorige poging eindigde met een flinke crash, maar deze keer bleef hij netjes bijna 2 uur in de lucht, om daarna weer te landen. Het is uiteindelijk de bedoeling dat de drone 90 dagen in de lucht blijft, dus er is nog een redelijke weg te gaan voordat Facebook de drone de lucht in kan gooien en hem daarna even kan vergeten…

SBS6 komt met Drone Masters

Over drones gesproken: televisiezender SBS gaat bekende Nederlanders met drones laten vliegen in het nieuwe programma Drone Masters. De BN’ers moeten allerlei opdrachten uitvoeren zoals het verplaatsen van spullen met een drone, foto’s maken bij een bruiloft zonder mensen te storen en – zo nemen we aan – racen. Wie er gaat meedoen is nog niet bekend, maar we gaan het in het nieuwe tv-seizoen kunnen bekijken.

Logo-SBS
Logo-SBS

Rick and Morty komen 30 juli terug

Voor de fans van knotsgekke volwassen animatie is Rick and Morty genieten geblazen, en Adult Swim kwam vandaag met het heugelijke nieuws dat seizoen drie eindelijk af is en vanaf 30 juli weer uitgezonden gaat worden. De trailer belooft heel wat: naast een Mad Max-parodie, pickle Rick en de gebruikelijke parallelle universums wordt het vooral duister maar toch hilarisch. Nice.

Ook nieuwe Mac OS in publieke beta

Nadat iOS11 deze week al in publieke beta is gegaan voor de liefhebbers wordt ook Mac OS High Sierra vrijgegeven voor avontuurlijke Mac-gebruikers. De verbeteringen in die nieuwe versie spelen zich vooral op de achtergrond af, met nieuwe bestandssystemen en verbeteringen aan de performance voor zware taken.

Dat betekent dat er weinig leuke nieuwe speeldingetjes zijn voor ‘normale’ gebruikers. Oftewel: je merkt er niet veel van, maar loopt wel de risico’s van een beta. Misschien dus beter om gewoon te wachten tot al die nieuwe technologie helemaal stabiel is voordat je gaat upgraden. Als je het toch niet laten kunt: doe je ding.

mac-os-high-sierra-beta
mac-os-high-sierra-beta

Dat is pas basejumpen

Als je deze video nog niet gezien hebt ben je een van de weinigen. Fotograaf Simen Haghom laat zien hoe het er aan toe gaat bij het Heliboogie base jumping evenement: hard. Iedereen doet net alsof ze helemaal geen gevaarlijke capriolen aan het uithalen zijn en de mensen tuimelen van de kilometer hoge klif alsof ze in bed duiken. We zouden het niet durven, maar het is wel gaaf om te zien!