Nieuws03.11.2017

De DC Daily van 3 november 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, vrijdag 3 november 2017.

De eerste indoor waterstof drone

In combinatie met de Holthausen Groep heeft Arox Smart Technologies voor een wereldprimeur gezorgd. De eerste drone ter wereld die indoor op waterstof vliegt.

In de ontwikkeling van een oplossing voor het automatiseren van het cycle counting proces in warehouses door middel van autonoom vliegende drones was de beperkte accuduur van drones een issue. Dit word verholpen door de drones uit te rusten met een brandstofcel welke waterstof omzet in energie. Mogelijk een doorbraak op het gebied van industriële drones wereldwijd.

Hoogste DxOMark-score ooit voor full-frame D-SLR-sensor

Nikon heeft bekendgemaakt dat de D850, de eerste Nikon D-SLR met een FX-formaat BSI-CMOS-sensor met een zeer hoge resolutie van 45,7 MP, 100 punten heeft gescoord in de cameratest van DxOMark. Dit is de hoogste DxOMark-score ooit voor een full-frame D-SLR-sensor.

In de analyse van DxOMark worden de uitmuntende beeldkwaliteit en ISO-mogelijkheden van de camera onderstreept. Dankzij het gebruik van de eerste BSI-sensor met een zeer hoge resolutie van 45,7 MP in een full-frame Nikon D-SLR, is de beeldkwaliteit van de Nikon D850 gelijk aan, en vaak zelfs beter dan die van middenformaatcamera’s.

d850
d850

Elektrische auto’s goedkoper en efficiënter op laden

Energieleverancier Qurrent is deze week met een aantal klanten een proef gestart om elektrische auto’s slimmer en goedkoper op te laden. De auto’s uit de proef gaan automatisch laden als de prijzen laag zijn. Het tarief wisselt op basis van vraag en aanbod. Op deze manier kan een voordeel oplopend tot € 150,- worden behaald. Bij een succesvolle pilot wordt ‘slim laden’ beschikbaar gemaakt voor alle klanten van Qurrent.

Via de Slim Laden App kunnen gebruikers zelf aangeven of ze de auto snel willen laden, of wellicht meer tijd hebben en zo goedkoper kunnen laden. De pilot is bedoeld om te zien hoe snel voordeel behaald kan worden en om het ‘laadgedrag’ van gebruikers te analyseren.

slimme-lader
slimme-lader

24 uur bingeracen

Vergeet bingewatchen: bingeracen is wat we doen. Althans, meer dan 8 miljoen mensen op Netflix. Binnen 24 uur na release van een nieuw seizoen van je favo serie, die HE-LE-MAAL uitkijken. Danny & Iris gaan op onderzoek uit om te ondervinden hoe ongezond het is door zelf 24 uur lang series te kijken.

Rijen voor de iPhone X

Het was een aantal weken geleden toen de iPhone 8 en 8 Plus in de verkoop gingen opvallend en ook weer niet. Weinig mensen die in de rij gingen staan. Iedereen was natuurijk van plan te wachten op de iPhone X.

Heb jij hem vandaag binnen?