Nieuws29.11.2017

De DC Daily van 29 november 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, woensdag 29 november 2017.

Alfa Romeo terug in de F1

Alfa Romeo stapt weer terug in de Formule 1. Nadat het Italiaanse automerk in de jaren ’80 uit de F1 vertrok komen ze nu terug als partner van Sauber. Je zou zeggen dat Alfa Romeo dan ook de motoren voor Sauber gaat leveren, maar dat is op dit moment nog niet aan de orde, blijkbaar. Het nieuwe team gaat Alfa Romeo Sauber F1 heten en de beide partijen noemen het een ‘strategische, commerciële en technische samenwerking’, zo zegt de NOS. De samenwerking is gepland voor meerdere jaren.

Foto: jakub - Adobe Stock
Foto: jakub - Adobe Stock

Rey is niet goed in Star Wars

Je kunt altijd rekenen op Daisy Ridley als het gaat om enthousiaste reacties. In deze video zie je haar een raadspel doen met Jimmy Fallon, waarbij ze om beurten een Princess Leia noise-cancelling koptelefoon op doen en moeten liplezen wat de ander zegt. Het zijn allemaal Star Wars quotes, dus je zou zeggen dat het simpel is voor Ridley, maar het is vooral HEEL HARD.

Rijdende Rechter viraal

De aflevering van Rijdende Rechter van gisteravond begint langzaam viraal te gaan. De burenruzie in het Limburgse Brunssum had alles: markante figuren, een ruzie die al jaren bezig was en natuurlijk boze Limburgers, altijd goed voor comedy gold. Er waren zoveel (niet altijd aardige) reacties dat Penny Lebski, één van de twee vrouwen in de aflevering, inmiddels al een klacht heeft gedropt bij bureau Discriminatiezaken. Het is een dingetje, dus zeker even kijken!

Als je hebt genoten gisteren, mogen we jullie in dat kader dan wel ook even laten denken aan de allerbeste burenruzie in Limburg ooit? Die moet je óók gezien hebben.

Goed bezig Donald

Breek ons de bek niet open over Donald Trump, dus normaal zeggen we maar niks. Vandaag heeft zijn alziend oog echter Nederland bereikt en dat komt het toch allemaal wel heel dichtbij. De Moron in Chief retweette extreem rechtse Brit Jayda Fransen, die een Nederlandse video (die op Dumpert heeft gestaan) met een vals onderschrift heeft verspreid op Twitter. Die gast die de jongen op krukken in elkaar slaat kwam gewoon uit Volendam en is al lang door de politie opgepakt daarvoor. Nothing on the hand, Donald!

trump-retweet
trump-retweet

Avengers: Infinityyyy

Hij is er: de Avengers Infinity trailer waar we allemaal op zaten te wachten. Voor het geval je ‘m gemist hebt gooien we ‘m ook in de Daily nog even er in, want dit is belangrijk. Er doen zo veel van de Marvel helden mee dat je van gekkigheid niet weet waar je moet kijken. Top!