Nieuws28.12.2016

De DC Daily van 28 december 2016


In de DC Daily vind je leuke, nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, woensdag 28 december 2016.

Schrikkelseconde op 31 december 2016

De internationale organisatie die de aardrotatie observeert (IERS) heeft aangekondigd dat op 31 december 2016 aan het einde van de dag (23.59,59) een schrikkelseconde zal worden ingevoerd in de gecoördineerde wereldtijd (UTC).

Deze zal ingevoerd worden omdat de middelbare zonnetijd (gebaseerd op de rotatie van de aarde om zijn as) en de atoomtijd (die de basis is voor UTC) niet precies even snel lopen. Atoomklokken bij VSL en andere nationale instituten houden de tijd heel nauwkeurig bij, terwijl de zonnetijd varieert als gevolg van onvoorspelbare fluctuatie in de rotatiesnelheid van de aarde en de langzame afremming van de aardrotatie als gevolg van zeestromingen en de atmosfeer. Het gevolg hiervan is dat de zonnetijd en de atoomtijd langzaam uit elkaar gaan lopen. Om te voorkomen dat dit verschil te groot wordt, wordt zo nu en dan een schrikkelseconde ingevoerd in de UTC.

<em>[Afbeelding \u00a9 stroblowski- Fotolia]<\/em>
[Afbeelding © stroblowski- Fotolia]

Wikipedia pagina van Kanye’s album 3.574 keer aangepast

Kanye West’s The Life of Pablo is in veel populaire lijstjes terug te vinden. Maar de release van het album verliep toch niet echt soepel. Volgens Wikipedia is de pagina van The Life of Pablo het afgelopen jaar in totaal 3.574 keer aangepast. Daarmee staat het op de 19e plaats van het lijstje met de meest aangepaste Wikipedia pagina’s van 2016.

kanye-west-the-life-of-pablo-most-edited-wikipedia-page-1
kanye-west-the-life-of-pablo-most-edited-wikipedia-page-1

Het gaafste Iron Man pak ter wereld

Toy Asia is een Chinees bedrijf dat zich specialiseert in prachtige maar hele dure modellen en nadat het de Marvel-licentie gekregen had is het aan de slag gegaan om de ultieme Iron Man te maken. Nou, dat is gelukt. Het pak gaat helemaal open en de 567 bewegende delen die via 46 motors worden aangedreven laten het pak open en dicht gaan in minder dan 30 seconden, net als in de film. Ook net als in de film moet je echter van een gegoede familie zijn om dit te kunnen betalen, want met een prijskaartje van 350.000 euro is dit niks om ‘even’ te kopen. Kijken, dat mag altijd.

Naar Amerika? Let op je social uitspraken!

Je kunt naar Amerika reizen zonder visum door een ESTA-formulier in te vullen. Enorm gedoe, veel te veel vragen, typisch Amerikaans. Vanaf nu is er echter een nieuwe vraag, namelijk waar de autoriteiten je kunnen vinden op social media. Daar hebben ze eigenlijk niks mee te maken, wat jij op Twitter of Facebook doet, maar ze vragen het toch. Gelukkig is de vraag nog optioneel, maar voor hoe lang? Als je dus van plan bent om binnenkort te gaan is het misschien slim om al even te dimmen met de terroristen-grapjes.

\

Biem: de App

Het begon met een kleine verspreking in een RTL-nieuwsitem waarin een buurtbewoner werd geïnterviewd over een explosie in zijn wijk. Ondertussen is het uitgegroeid tot een internethype.

Reggie, tegenwoordig beter bekend als de BIEM-meneer. Stond een journalist te woord toen er een handgranaat was ontploft in zijn straat. Alleen op het moment dat hij de kracht van de explosie uit wilde drukken zei hij per ongeluk ‘BIEM’ in plaats van BAM! Op Dumpert ging de video viraal en wat volgde waren talloze grappige remakes.

En er is nu dus ook een app beschikbaar voor Android! Met deze app kun je elke vuurwerk knal filmen en de app verandert de knal meteen in BIEM! Hetgeen hilarische filmpjes oplevert.