Nieuws27.03.2017

De DC Daily van 27 maart 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, leuke, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, maandag 27 maart 2017.

Tilburg-Helmond wordt het Nederlandse testtraject voor zelfrijdende auto’s

Als er in Nederland getest gaat worden met zelfrijdende auto’s, dan is dat op het traject tussen Tilburg en Helmond. Dit testtraject is aangewezen door het ministerie van Infrastructuur, Rijkswaterstaat en de gemeenten zelf. Niet eerder werd er in Nederland op openbare wegen getest met technologische ontwikkelingen. Deze wegen werden gekomen omdat hier blijkbaar in een vrij compact gebied met allerlei soorten wegen getest kan worden. Ook andere tests zoals in colonne rijden of nieuwe verkeerslichten worden hier getest.

\u00a9 sara_winter - Fotolia
© sara_winter - Fotolia

Wie wordt de nieuwe bondscoach?

We moeten weer op zoek naar een nieuwe bondsboach die ons hopelijk naar het WK in 2018 kan loodsen. Stemmen kan nu via Facebook. Op wie stem jij?

Wil jij de twee panda’s ophalen in China?

Op 12 april arriveren er twee Chinese reuzenpanda’s in Nederland. Ouwehands Dierenpark in Rhenen heeft daarvoor iets leuks bedacht! Zij houden namelijk een veiling en diegene met het hoogste bod mag mee naar China om de twee panda’s op te halen. Het hoogste bod staat nu op 5.200 euro en de veiling duurt tot donderdag 30 maart.

panda-ouwehands-dierenpark
panda-ouwehands-dierenpark

Zangeres Sia gaat zonder pruik de straat op

De Australische Sia is klaar met anonimiteit en is zonder pruik de straat opgegaan. Of beter gezegd, het vliegveld van LA. Normaal gesproken droeg zij een zwart met witte pruik waarbij het haar tot onder haar neus kwam waardoor je nooit haar hele gezicht zag. Het is niet de eerste keer dat de 41-jarige zangeres zonder vermomming de straat op ging.

Hooikoorts is coming back!

Het zonnetje schijnt en de temperatuur stijgt. Dus ben opgelet en voorbereid! Want we kunnen de zakdoeken massaal weer tevoorschijn halen! Het hooikoortsseizoen is officieel begonnen dus snotteren we er weer op los.

hooikoorts-nederland
hooikoorts-nederland