Nieuws25.07.2016

De DC Daily van 25 juli 2016


In de DC Daily vind je leuke, nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, 25 juli 2016.

Gratis upgrade naar Windows 10 alleen nog deze week

Als je jouw pc of laptop wil upgraden naar Windows 10 dan kan je dat beter deze week nog doen. Daarna betaal je namelijk 139 euro voor deze upgrade. Aanstaande vrijdag 29 juli viert Microsoft de eerste verjaardag van Windows 10. Dan komt er dus tevens een einde aan de gratis upgrade.

windows-10-achtergrond
windows-10-achtergrond

Aandeel Nintendo zakt na waarschuwing Pokémon Go

Het aandeel van Nintendo is ingezakt op de Japanse beurs, nadat het bedrijf bekendmaakte dat Pokémon Go een beperkte invloed zou hebben op de omzet van het bedrijf. Het aandeel is vandaag met 17,7 procent gedaald. Het aandeel staat nog altijd 60 procent hoger dan voor de release van Pokémon Go. Nintendo heeft niet het populaire spel gemaakt, maar is wel aandeelhouder van ontwikkelaar Niantic.

pokemon-go-tips-tricks1
pokemon-go-tips-tricks1

Trailer van Narcos seizoen 2

Vanaf vrijdag 2 september is het tweede seizoen van Narcos te zien op Netflix. De eerste trailer is gisteren verschenen. In het tweede seizoen is de beruchte drugsbaron Pablo Escobar op de vlucht en wordt hij opgejaagd door de Colombiaanse autoriteiten die vastbesloten zijn om een einde te maken aan zijn illegale activiteiten.

Project Sonic

Project Sonic zal de officiële comeback zijn van Sonic zelf. Er is nog niet veel bekend, maar toch is er al onderstaande trailer beschikbaar. De game zal in 2017 uitkomen voor de Xbox One, PlayStation 4 en Nintendo’s NX.

Verizon koopt Yahoo voor 4,4 miljard euro

Verizon heeft de internettak van Yahoo gekocht voor 4,8 miljard dollar (4,4 miljard euro). Yahoo besloot onlangs zijn kernactiviteiten in de verkoop te zetten. Verizon is met de overname eigenaar van de advertentiehandel van Yahoo, de zoekmachine, apps als Yahoo Weather, Flickr en Tumblr.

yahoo
yahoo

In 2040 is er te weinig stroom voor krachtigere computers

De Amerikaanse branchevereniging van chipfabrikanten beweert dat er in 2040 meer energie nodig zal zijn dan de wereld kan produceren. En dat kan nog wel eens een probleem worden, want vanaf dit jaar zouden transistors niet meer kleiner gemaakt kunnen worden, omdat dit financieel niet haalbaar is.

computer
computer