Nieuws23.11.2016

De DC Daily van 23 november 2016


In de DC Daily vind je leuke, nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, woensdag 23 november 2016.

Kort na het na opstaan gaan we al online

Online zijn is voor bijna iedereen de normaalste zaak van de wereld. Onze smartphones zijn dan ook nooit ver weg, een ruime meerderheid van de Nederlanders is zelfs op het toilet nog online actief. Daarnaast is een kwart van de Nederlanders standaard online tot vlak voor het slapen. Zo blijkt uit onderzoek van Reggefiber.

Maar ook in de ochtend hechten we daar waarde aan. Bijna drie op de vier respondenten binnen een uur na het opstaan alweer online is. 15 procent pakt zelfs binnen vijf minuten nadat ze hun ogen open hebben gedaan de smartphone of tablet er weer bij.

ontspannen-smartphone
ontspannen-smartphone

Eerste ‘full-body’ VR platform VRee

VRee, een Eindhovense virtual reality (VR) start-up, heeft een seed-investering ontvangen van de BOM en start-up accelerator LUMO labs.

VRee is de ontwikkelaar van ‘s werelds eerste platform dat real-time full-body tracking in VR mogelijk maakt. Deze technologie opent de deur naar Active VR eSports en tal van toepassingen op het gebied van gaming, training en simulatie.

Wereldrecord basketbal shot

Het wereldrecord voor het langste basketbal shot is gebroken door het Australische YouTube-kanaal How Ridiculous. Zij reisden af naar de Mauvoisin Dam in Zwitserland want dat was de perfecte plek voor het shot. Het gebeurde vanaf 180 meter hoogte en is vastgelegd op video.

Verander je wachtwoorden dag

Zoals ieder jaar is het morgen op 24 november weer “verander je wachtwoorden dag.” Met alle ontwikkelingen op het gebied van cybercrime is deze dag belangrijker dan ooit.

Over het afgelopen jaar is van 11% van de Nederlanders een of meerdere wachtwoorden gehackt. Omdat 11 procent al bijna 2 miljoen mensen zijn, toont dit maar weer eens het belang van sterke wachtwoorden aan en zal je ook aangeraden worden om regelmatig je wachtwoorden te veranderen.

<em>[Afbeelding \u00a9 jamdesign- Fotolia]<\/em>
[Afbeelding © jamdesign- Fotolia]

Nieuwe clip OK GO

OK GO kennen we van de spraakmakende en spectaculaire videoclips, ze komen vandaag weer met een nieuwe clip voor het nummer: The One Moment.

Presidential Medal of Freedom voor Ellen

Een Presidential Medal of Freedom uit handen van President Barack Obama wordt Ellen DeGeneres net even iets te veel.