Nieuws23.08.2017

De DC Daily van 23 augustus 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, woensdag 23 augustus 2017.

Aantal DDoS-aanvallen gestegen na 3 kwartalen van daling

Het aantal DDoS- en webapplicatie-aanvallen is in het tweede kwartaal van 2017 gestegen na een aantal kwartalen van daling, zo blijkt uit het vandaag gepubliceerde State of the Internet / Security Report van Akamai.

Medeverantwoordelijk voor deze stijging is de PBot DDoS-malware die weer aan de basis stond van de meest krachtige DDoS-aanval die dit kwartaal is gesignaleerd.

ddos
ddos

VDL Nedcar start productie BMW X1

De eerste BMW ooit in Nederland gemaakt, rolt vandaag bij VDL Nedcar in Born van de band. Vanwege de wereldwijde vraag naar de BMW X1 is extra productiecapaciteit nodig als aanvulling op de productie van de BMW-fabriek in het Duitse Regensburg. De overeenkomst tussen VDL Nedcar en BMW maakt het mogelijk om productie over te hevelen naar Born.

bmw
bmw

Narcos seizoen 3 komt 1 september beschikbaar

Het is bijna zo ver! Volgende week kunnen we gaan genieten van een nieuw seizoen Narcos. Seizoen 3 is heel anders voor de overlevende personages. De klopjacht op Pablo Escobar en zijn dood waren niet van invloed op de cocaïnehandel. “Als je de kop van een slag afhakt, komen er drie terug… In dit geval vier, met nog scherpere tanden”. Deze uitspraak belooft veel goeds!

Tyfoon Hato in Hong Kong kantelt vrachtwagens om

De tyfoon Hato denderde vandaag over Hong Kong. De kracht van de wind was zo sterk dat er vrachtwagens kantelden, huizen instortte, water parkeergarages in liep, hijskranen sloegen op hol en ga zo maar door.

Crowdfundmarkt breekt door 100 miljoen euro grens

In augustus van dit jaar is al meer dan 100 miljoen euro gefinancierd door middel van crowdfunding. Dit jaar is de grens van 100 miljoen euro aanzienlijk sneller bereikt dan in 2016. Toen werd deze grens pas twee maanden later bereikt, namelijk in oktober. Zo weet Crowdfundmarkt te melden.

Er zijn tot nu toe 700 crowdfundingprojecten gefinancierd via leningen en aandelen (crowdfinance). De omvang van de Nederlandse crowdfundmarkt bedroeg in 2016 over het gehele jaar 134,5 miljoen euro verdeeld over 903 projecten.

<i>[Afbeelding \u00a9 Rawpixel.com - Adobe Stock]</i>
[Afbeelding © Rawpixel.com - Adobe Stock]