Nieuws22.01.2016

De DC Daily van 22 januari 2016


In de DC Daily vind je leuke, nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, 22 januari 2016.

World’s Strongest Marathon

Het uitlopen van een marathon van 42,2 km is al een prestatie op zich. Ross Edgley gaat nog een stapje verder en loopt vandaag een marathon met een 1.400kg zware MINI Countryman om zijn middel. Dat doet hij op het circuit van Silverstone in Engeland. In deze afbeelding enkele statistieken.

360 graden-kampioensvideo

PSV presenteerde op de nieuwjaarsreceptie dit jaar een mooie primeur. Als eerste club in Europa heeft PSV het kampioenschap op een unieke manier in beeld gebracht. Namelijk met een 360 graden-video, opgenomen op de dag zelf in Virtual Reality (VR).

Compleet doolhof van ijs

In Zakopane, Polen, doet een aantal mensen een recordpoging om het grootste doolhof van ijs ter wereld te bouwen. Als het doolhof af is, wordt het 2500 vierkante meter en is het twee keer zo groot als het vorige grootste ijs doolhof. Deze werd in Buffalo, New York, in 2010.

Emotionele Haka tijdens bruiloft geeft je kippenvel

De Haka is een belangrijk onderdeel van de Mãori cultuur in Nieuw-Zeeland. Toch zie je niet vaak dat het een bruid aan het huilen maakt… Check de bijzondere video hier!

haka-bruiloft
haka-bruiloft

McGregor op z’n best

UFC, het Ultimate Fighting Championship, begint steeds populairder te worden in Nederland. Zo komt het nu ook voor het eerst naar Nederland, en wel op 8 mei in Ahoy Rotterdam.

Conor McGregor, een Iers MMA-vechter, heeft zich de laatste tijd flink laten gelden. Hij werd in december 2015 wereldkampioen vedergewicht en gaat het nu in een klasse hoger proberen. Daarin ontmoet hij Rafael dos Anjos, wereldkampioen lichtgewicht. Maar McGregor maakt tijdens de persconferentie even duidelijk niet onder de indruk te zijn. Check de video hier.

conor
conor

5G-netwerk in 2018?

De zweedse telecomprovider Teliasonera wil in 2018 samen met netwerkbouwer Ericsson 5G-diensten aanbieden in Zweden. Dat is een aardig ambitieus tijdschema vergeleken met andere providers. Zij zeggen namelijk dat ze 5G in 2020 willen uitrollen. Ericsson was er in 2009 al vroeg bij met het 4G-netwerk. Even een vergelijking: in 2012 kwam er pas voor het eerst in Nederland een 4G-netwerk.

Fotocredit: Fotolia \/ Melpomene
Fotocredit: Fotolia / Melpomene