Nieuws21.08.2017

De DC Daily van 21 augustus 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, maandag 21 augustus 2017.

Fietsende oogtest tijdens eerste schooldag

Vandaag heeft tijdens de eerste schooldag op Basisschool De Passe Partout te Rotterdam de allereerste fietsende oogtest plaatsgevonden. Met deze oogtest vragen Veilig Verkeer Nederland en Pearle Opticiens op een ludieke manier aandacht voor het belang van goed zicht in het verkeer én op school. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 25% van de kinderogen nog nooit gemeten is.

Tijdens de fietsende oogtest reden de kinderen op hun eigen fiets langs allerlei oogtesten. Zo was er een smiley die naar boven, beneden, naar links en naar rechts keek, een kleurenblindheidstest en een test om te controleren of de kinderen diepte kunnen zien.

Fietsende_oogtest_Kinderen_Op_fiets
Fietsende_oogtest_Kinderen_Op_fiets

Eclipse 2017

Vandaag is het zo ver. De zonsverduistering van de eeuw. Heel Amerika is er klaar voor. En hier in Nederland kunne we meekijken met ondermeer livestreams van NASA en Twitter.

Sophie Turner & Maisie Williams in Carpool Karaoke

Carpool Karaoke: The Series brengt de grootste sterren samen, terwijl ze achter het stuur hun favoriete afspeellijsten beluisteren. En in de aflevering van deze week zien we de Stark-zusjes uit Game of Thrones, Sophie Turner & Maisie Williams.

carpool-karaoke-stark-zusjes
carpool-karaoke-stark-zusjes

Waarom zijn we zo bang van Clowns?

Een nieuwe versie van Stephen King’s klassieke horrorfilm uit 1986, IT, draait binnenkort in de bioscoop. Met in de hoofdrol natuurlijk Pennywise de clown. Maar waarom zijn we vaak zo bang voor Clowns? ScreenPrism ging op onderzoek uit.

Teaser BMW M5

De release van de nieuwe BMW M5 kunnen we pas volgend jaar ergens verwachten. Tot die tijd heeft de Duitse autofabrikant liefhebbers alvast iets gegeven om dat lange wachten wat te vergemakkelijken met een nieuwe teaser.