Nieuws20.03.2017

De DC Daily van 20 maart 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, leuke, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, maandag 20 maart 2017.

Sony introduceert de Xperia L1

Sony Mobile heeft vandaag een nieuwe, slanke smartphone onthuld. Het is de Xperia L1, een goedkoop toestel voor slechts 199 euro. Het toestel heeft een lekker groot scherm van 5,5 inch en 16 GB opslagruimte. De camera aan de achterzijde heeft 13 megapixels, die aan de voorkant 5.

De Sony Xperia L1
De Sony Xperia L1

Alle Domino’s winkels in Nederland hebben nu GPS-tracking

Het maakt niet uit in welke Domino’s-winkel je een pizza bestelt, overal kun je je pizza nu via GPS volgen via de Pizza Tracker. De dienst werd getest in een paar plaatsen maar wordt nu wegens succes landelijk uitgerold. Hoef je je niet meer af te vragen waar je pizza blijft, je kunt ‘m gewoon online volgen.

De astronomische lente is begonnen!

Vandaag is de astronomische lente begonnen. En dat betekent dat de dagen langer worden, de nachten korter en voor velen het leven weer leuker wordt. Aanstaande zaterdag wordt ook de klok weer verzet en dan is het ’s avonds alweer tot een uur of acht licht. Ook Facebook gaf ons vandaag al de melding dat de lente van start is gegaan.

De astronomische lente is begonnen!
De astronomische lente is begonnen!

Boef breekt Nederlandse records op Spotify

Rapper Boef haalt weer het nieuws, maar nu met iets positiefs: zijn muziek. Hij is namelijk de #28 wereldwijd van meest gestreamde artiesten van dit moment. Afgelopen donderdag verbrak Boef Ed Sheeran’s record van ‘meest gestreamde nummer op de dag van release’. Zijn nummer ‘Salam’ werd die dag ruim 300.000 keer gestreamd, maar inmiddels zijn de liedjes van zijn nieuwe album allemaal veel vaker beluisterd.

Nachtelijke speelpartij van baby-tweeling gaat viraal

Misschien heb je ‘m op Facebook wel voorbij zien komen, deze video van een tweeling die ’s nachts hun bedjes verlaten om lekker met z’n tweeën de boel op stelten te zetten. Vader probeert ze nog terug te leggen maar dat heeft helemaal geen zin. De video is inmiddels 55 miljoen keer bekeken.