Nieuws20.01.2017

De DC Daily van 20 januari 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, leuke, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, vrijdag 20 januari 2017.

AMP cijfers veelbelovend

Eind vorig jaar werd de eerste verjaardag gevierd van het Accelerated Mobile Pages (AMP) Project. Vandaag de dag zijn er al meer dan 700.000 websites die samen meer dan 600 miljoen AMP pagina’s hebben gecreëerd. Er zijn verder zo’n 7.000 developers die bij hebben gedragen aan de open source code.

En een aantal Amerikaanse uitgevers hebben positieve ontwikkelingen gezien na het implementeren van AMP pagina’s:

  • Washington Post ziet het aantal terugkerende gebruikers toenemen met 23%.
  • Wired ziet de click-through rates vanuit de zoekresultaten toenemen met 25%.
  • Gizmodo heeft het aantal impressies per pageview met 50% zien stijgen.

Lekker zitten

Volkswagen heeft weer een leuke nieuwe commercial gemaakt voor de nieuwe Passat. Hij heet kortweg ‘zit’ en hoewel hij lang niet zo hilarisch is als deze ‘echte’ achter de schermen video van een andere commercial is hij wel weer erg geslaagd. Nu we er over nadenken, ze gebruiken graag honden in hun commercials bij Volkswagen, maar ons hoor je niet klagen als het resultaat zo leuk is.

Yes, we can

Na 8 jaar zal President Obama na vandaag weer gewoon een burger zijn. Al zijn taken worden overgenomen door de nieuwe President Donald J. Trump.

Traditioneel schrijft de President een brief die hij achterlaat (in het Oval Office) voor zijn opvolger. Obama heeft daarnaast ook nog een laatste brief geschreven gericht aan het Amerikaanse volk. Hij bedankt iedereen. Ze waren zijn belangrijkste inspiratie en “de bron van de goedheid, veerkracht, en hoop.” Hij besluit met:

America is not the project of any one person. The single most powerful word in our democracy is the word ‘We.’ ‘We the People.’ ‘We shall overcome.’

Yes, we can.

obama
obama

Las Vegas Raiders

Bijna twee weken geleden werd het stadium design al onthuld, en inmiddels hebben de Oakland Raiders officieel aangevraagd te willen verhuizen naar Las Vegas. Er moet nog wel het een ander goedgekeurd worden alvorens ze echt de overstap kunnen maken.

Voor bezoekers aan Las Vegas is het natuurlijk geweldig dat er straks naast al het gokken en feesten ook een wedstrijdje NFL bezocht kan worden. Maar de fans van de Oakland Raiders, die hebben een autorit van ruim 550 mijl voor de boeg om even een thuiswedstrijd te bezoeken.

Red Bull geeft je portals

Ja, ze doen graag dingen die bijna onmogelijk lijken bij Red Bull, maar deze video is helaas nog echt niet te doen. Mountain Bike Portals laat zien hoe enorm vet het zou zijn als je van plek naar plek kon springen tijdens het rijden en wat ons betreft mag deze technologie wel uitgevonden worden!

Even patchen

Waarom heten updates voor software eigenlijk een ‘patch’? Je staat er niet bij stil, als je zo’n woord vaak genoeg hebt gehoord dan heet een patch gewoon een patch, maar alles heeft zijn oorsprong en deze foto maakt onmiddellijk duidelijk waar dat woord vandaan komt. Als je niet weet waar je naar kijkt: dit is een ponskaart die letterlijk werd ingevoerd en gelezen door de allereerste computers. Moest er iets anders? Dan kon je gaatjes bijmaken, of ze laten verdwijnen. Met een patch.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.