Nieuws18.09.2017

De DC Daily van 18 september 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, maandag 18 september 2017.

Even lachen om Obama

Even een kleine compilatie van een aantal grappen van Obama. Bij de meeste grappen moet hij zelf harder lachen dan het publiek, maar dat maakt niet uit! Gelukkig is de ex-president charmant genoeg van zichzelf dat je hem dat vergeeft.

Max Verstappen

Het was – alweer – geen goed weekend voor Max Verstappen. Nadat hij door twee Ferrari-rijders in de tang was genomen was de Grand Prix van Singapore was het na de eerste bocht voorbij. Wat je echter in deze video vooral kunt zien is hoe het voor alle F1-coureurs is die een crash meemaken. Door het in de eerste persoon te zien krijg je toch wat meer ontzag voor de krachten van die bolides en wat voor risico je (ondanks bescherming) loopt als je er in stapt. Brr.

Hoe land ik een raket niet?

Over crashende ruimte-objecten gesproken: bij SpaceX kunnen ze wel lachen met zichzelf en daarom hebben ze een compilatievideo gemaakt van alle landingsfails die ze tijdens het goed krijgen van de autonome landingen van de Falcon 9 hebben moeten doorstaan, mét commentaar! Leuk gedaan.

En bedankt!

Deze behoort dan weer thuis in het rijtje ‘virals of the day’. Dit is toch wel heel bizar! Staat er ineens een trampoline in je tuin. En wanneer je de camerabeelden checkt blijkt het dat ‘ie is over komen waaien van een andere tuin!

Achterdeur in populaire Windows-app

CCleaner is nou misschien niet een programma dat je dagelijks opstart, maar het wordt door veel Windows-gebruikers wel gebruikt, ironisch genoeg om hun computer op te schonen. Wat blijkt? Onbekende hackers hebben een achterdeur in dat programma gezet, dus iedereen die de nieuwste versie heeft gedownload (tussen 15 augustus en 12 september) heeft die gratis meegekregen. Als je bij die grope hoort is het officiële advies om je computer terug te zetten naar een backup van voor die tijd. Of opnieuw beginnen.

Foto: Lagarto Film - Adobe Stock
Foto: Lagarto Film - Adobe Stock

Een bubbelbad…auto?

Tja, je moet het maar bedenken. Colin Furze, niet bang om eens iets geks te doen, had zich bedacht dat het wel cool zou zijn om van een BMW E30 cabrio een bubbelbad te maken. Maar hoe maak je in vredesnaam een auto waterdicht genoeg om als bubbelbad te dienen? Kijk maar of het hem is gelukt…