Nieuws18.10.2016

De DC Daily van 18 oktober 2016


In de DC Daily vind je leuke, nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, dinsdag 18 oktober 2016.

Code geel voor slecht weer

Automobilisten moeten vanavond rekening houden met flinke onweersbuien en windstoten Het KNMI geeft code geel af voor het hele land. Het verkeer moet tijdens de buien rekening houden met windstoten tot 60 km/u.

code-geel-slecht-weer
code-geel-slecht-weer

Emily Blunt is klaar met Trump #Melanianade

Emily Blunt is helemaal klaar met Trump, daarom heeft ze samen met collega’s een parodie op het lied ‘Sorry’ van Beyoncé gemaakt. In de video spelen ze alle vrouwen uit Trump zijn leven na: Melania, Ivanka. Kellyanne, Omarosa en Tiffany. De video is al meer dan drie miljoen keer bekeken.

Slapen in Dracula’s kasteel tijdens Halloween via Airbnb

Zoek je nog iets griezeligs om te doen met Halloween? Griezeliger dan dit wordt het niet! Je kunt namelijk via Airbnb slapen (met twee personen) in het kasteel van Dracula in Roemenië. Je maakt kans op deze griezelige nacht door kort uit te leggen aan Airbnb wat je zou zeggen tegen Dracula himself!

Credit: Robert Harding images \/ Airbnb
Credit: Robert Harding images / Airbnb

Grootste LEGO-schip ter wereld in Utrecht

Dit enorme bouwwerk is de komende dagen te zien in de Jaarbeurs. Het LEGO-schip telt minstens een miljoen blokjes en is 12 meter lang! Het schip is gebouwd ter ere van de 150e verjaardag van de Deense rederij DFDS Seaways. Alle werknemers hebben een stukje gebouwd. In totaal kostte dit 900 manuren. Het LEGO-schip staat ook in het recordboek Guinness World Records.

Privacytest schendt privacy

Oeps! De Privacytest die afgelopen maandag werd uitgezonden op de NPO en die tot doel had om kijkers bewust te maken van het feit dat ze goed moesten omgaan met gevoelige informatie op social media heeft zelf de privacy van een tiental Instagram-gebruikers geschonden door hun gebruikersnaam in beeld te brengen. Alle accounts zijn inmiddels privé, de uitzending is van uitzending gemist gehaald en iedereen vindt het maar wat hilarisch.