Nieuws18.11.2015

De DC Daily van 18 november 2015


In de DC Daily vind je leuke, nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, 18 november 2015.

Nieuwe nummers Adele gelekt

Vrijdag komt het nieuwe album 25 van Adele uit, maar vandaag zijn per ongeluk alle nummers van haar nieuwe cd 25 gelekt. De Londense winkel Juno plaatste vanochtend fragmenten van twee minuten van de 11 tracks van 25. Inmiddels zijn alle nummers alweer verwijderd, maar 3FM radio-dj Giel liet vanochtend al een preview horen van alle nummers. Wat een heerlijk album! Nog twee nachtjes slapen en dan kunnen we alle nummers helemaal horen. Tot vrijdag moet je het nog even doen met de twee nummers die al zijn uitgekomen: Hello en When We Were Young.

IBM Watson App

Vandaag lanceerde IBM een iOS app die kan voorspellen welke toys en gadgets het meest gewild zullen zijn tijdens kerst.

Watson Trend maakt gebruik van de bekende supercomputer om miljoenen reviews, blogs en social media conversaties te doorzoeken en zo te ontdekken welke toys en gadgets populair zijn.

Een op de tien Nederlanders ziet een onderhuidse chip wel zitten

Zo’n 40% van de Nederlanders ziet een zelfrijdende auto wel zitten. Een auto delen lijkt daarentegen nog ver weg. Een meerderheid (60%) van de Nederlanders wil in 2030 wel zelf energie opwekken. Eenderde wil in de toekomst graag gecoacht worden door een ‘wearable’ bij het sporten. En tevens ziet een op de tien Nederlanders ook een onderhuidse chip wel zitten, die dan zijn slaapcyclus of andere zaken bijhoudt. Dit en meer blijkt uit een recent onderzoek van Eurofiber naar de impact van slimme technologie op ons leven, wonen, werken en ondernemen in 2030.

onderhuidse-chip
onderhuidse-chip

Dafne Schippers en Usain Bolt beste atleten ter wereld?

De atletieksport is met al het nieuws over de Russen en doping nu niet bepaald positief in het nieuws, maar gelukkig is er ook nog wat leuk nieuws. De IAAF heeft de genomineerden voor de titel beste atleet ter wereld bekend gemaakt en naast Usain Bolt (die de titel meer dan verdient) is ook Dafne Schippers genomineerd. Op 28 november worden de winnaars bekend gemaakt. En omdat het zo’n onwijs spannende finale was, delen we ‘m nog een keer. Dafne Schippers die goud wint op de WK Atletiek in Beijing.

Wie is de Mol 2016 aanwijzingen

Het programma moet nog beginnen, de genomineerden zijn nog maar net bekend gemaakt, maar de Molloten – dus de mega fanatieke Mol-jagers – zijn met hun speculaties begonnen. Op de Facebook-pagina Wie is de Mol Hints en Aanwijzingen zijn al spannende theorieën te vinden. Een politiewoordvoerder mag juridisch niet de mol zijn, ze mag niet liegen en meer van dat soort hele goede aanwijzigingen kun je nu al volgen! Dit zijn overigens de 10 kandidaten van dit jaar.

Voor het eerst jongetje in Barbie-reclame

Niet alleen meisjes spelen met Barbiepoppen, maar daar wilde de reclamewereld eigenlijk nooit aan toegeven. Tot vandaag. In de nieuwste Barbie-commercial speelt namelijk ook een jongetje de hoofdrol, naast twee meisjes. Ongegeneerd spreekt hij zich uit over hoe leuk hij het vindt om met de Moschino Barbie te spelen. De poppenfabrikant Mattel wil met hun reclame laten zien dat speelgoed niet gebonden is aan geslacht.