Nieuws17.08.2016

De DC Daily van 17 augustus 2016


In de DC Daily vind je leuke, nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, woensdag 17 augustus 2016.

NASA: warmste maand juli ooit

Wij maar klagen over dat slechte weer, maar ondertussen was het in juli wel de warmste maand die in 136 jaar ooit is gemeten. Zo weet NASA te melden. Wereldwijd was het 0,18 graden celsius warmer dan het vorige record uit 2011/2015. En alles lijkt erop dat 2016 ook het record van warmste jaar ooit gaat verbreken.

july2016
july2016

Schippers loopt vannacht om 03.30 finale 200 meter

Dafne Schippers heeft zich verzekerd van een plaats in de olympische finale op de 200 meter. In de halve finale liep ze naar seriewinst in 21,96.

De finale van de 200 meter is vannacht om 03.30 uur.

PSV gaat virtual reality structureel inzetten

Voetbalclub PSV gaat vanaf dit seizoen Virtual Reality structureel inzetten voor trainingsdoeleinden en wedstrijdanalyses. Het zal voor zowel het eerste elftal als de jeugdopleiding worden ingezet.

Het is een waardevolle toevoeging aan ons programma,” aldus performance analist Wim Rip van PSV. “Wedstrijdsituaties kunnen tot in detail nagebootst worden en het leereffect is enorm.

marcel
marcel

Geen Eredivisie-voetbal meer bij Tele2

Tele2 heeft besloten om het Eredivisie-voetbal niet langer aan te bieden.

“Hoewel het contract al per 1 augustus is verlopen, hebben wij er alles aan willen doen om tot overeenstemming te komen”, zo laat een woordvoerder van FOX Sports in een reactie weten.

Vanaf 13 september kunnen klanten van Tele2 dus niet meer hun favoriete voetbalclub live op TV volgen.

<em>\u00a9 FOXSports.NL<\/em><em><\/em>
© FOXSports.NL

Gemiddelde woordenschat volwassene: 42.000 woorden

Tussen je twintigste en je zestigste levensjaar leer je gemiddeld één à twee nieuwe woorden per dag. Uit een nieuwe studie blijkt dat de gemiddelde woordenschat van een volwassene 42.000 woorden bedraagt. Mensen met een zeer grote woordenschat kennen ongeveer 52.000 woorden en mensen met een kleine woordenschat gemiddeld 27.000.

woordenboek
woordenboek

100 miljoen dollar voor de Playboy Mansion: sold!

De buurman heeft afgelopen dinsdag officieel de de beroemde Playboy Mansion gekocht. In februari ging de villa in de verkoop, de koper is zakenman Daren Metropoulos. De oorspronkelijke vraagprijs van de villa was twee keer zo hoog. Daarmee is het de duurste woning die ooit te koop stond in de Verenigde Staten.