Nieuws16.06.2016

De DC Daily van 16 juni 2016


In de DC Daily vind je leuke, nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, 16 juni 2016.

Flikken Rotterdam krijgt een vervolg

Met bijna 2 miljoen kijkers per aflevering is het eerste seizoen van Flikken Rotterdam erg goed bekeken. Na het succesvolle eerste seizoen volgt in het najaar van 2017 een tweede reeks van de serie op NPO 1. Wederom zijn de hoofdrollen weggelegd voor Huub Stapel, Cees Geel, Maryam Hassouni, Mark van Eeuwen en Maartje van de Wetering.

flikken
flikken

Zoekopdracht Oma gaat viraal

Ben Eckersley uit Wigan, Engeland, plaatste vorige week onderstaande tweet. Op de foto zie je het computerscherm van zijn oma. Ze had geprobeerd om een aantal dingen op te zoeken via Google en dat doet ze op een erg beleefde manier!

Bizar: Russische zelflerende robot ontsnapt uit testcentrum

Het is niet dagelijks dat je een robot over straat ziet lopen. Toch gebeurde het afgelopen week in Rusland. Daar ontsnapte een zelflerende robot uit het testcentrum. Het apparaat is uiteindelijk ‘gevangen’ op een kruispunt. Bekijk hier de video van de robot die op een druk kruispunt stond!

Fotocredit: Fotolia \/ weerapat1003
Fotocredit: Fotolia / weerapat1003

Miniatuur poppetjes brengen de straten tot leven

Kunstenaar Slinkachu neemt al sinds 2006 de straten van London over met zijn miniatuur poppetjes. Het resultaat is super grappig! Bekijk hier nog meer foto’s.

NS test app die melding geeft als je niet uitcheckt

Sinds twee maanden experimenteert de NS met een app die een melding geeft als je vergeet uit te checken. Dat gebeurt namelijk nog te vaak. In 2014 kostte dit de reiziger samen 16 miljoen euro. Zonde! Ze zijn de app nu flink aan het testen. Wanneer de app écht ingevoerd gaat worden is nog niet duidelijk.

ns-uitchecken
ns-uitchecken

7 slechte logo’s volgens designers

Op een gegeven moment stoppen mensen met het herkennen van het merk door alleen de naam, maar kijken alleen maar naar het beeld. Daarom is het zo belangrijk om een goed logo te hebben. Hieronder zie je het logo van de Olympische Spelen in 2012. Kijk hier welke 6 andere logo’s nog meer slecht zijn volgens designers!

london-olympische-spelen
london-olympische-spelen