Nieuws15.01.2016

De DC Daily van 15 januari 2016


In de DC Daily vind je leuke, nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, 15 januari 2016.

Space Walk live te volgen

Astronauten Timothy Peake en Timothy Kopra gaan vandaag vanuit het ISS een ruimtewandeling van zes en een half uur maken. Uiteraard zorgt NASA ervoor dat we dit live kunnen volgen.

User Generated Television

Deze week volgt de lancering van Oqoon.com, een Nederlandse startupmet een nieuw model voor online video: een wereldwijd online televisiekanaal waarop alleen de beste nieuwe video content in première gaat. De oprichters zien user generated television als de missende link tussen traditionele tv en online video.

Er wordt gigantisch veel goede video content geproduceerd, maar dit wordt online aangeboden temidden van een veelvoud aan minder indrukwekkende content”, aldus mede-oprichter Barry Straatman. “Wij zeggen ‘less is more’. Wij gaan de krachten bundelen van alleen de beste content, om zo een wereldwijd publiek te vermaken met optimale amusementswaarde. Op deze manier kunnen we de content creators op hun beurt serieuze exposure bieden.

oqoon
oqoon

Deze kat neemt betere selfies dan jij doet

Manny de kat doet niets liever dan selfies nemen, en dat doet hij een stuk beter dan de meesten van ons. Klik hier voor zijn selfies!

selfiekat
selfiekat

Blue Monday

Volgende week maandag, 18 januari 2016, is het weer Blue Monday, wetenschappelijk bewezen de meest depressieve dag van dit jaar. Om die dag wat beter door te komen moet je even luisteren naar Mr. Blue Sky van Electric Light Orchestra (zie hieronder).

Volgens Radio 10, dat op die dag de ‘Feel Good Top 110’ uitzendt is wetenschappelijk aangetoond dat dit de plaat is met het meest positieve effect op je gemoedstoestand.

10.000 jaar eerder?

Een recent opgegraven mammoet is van invloed op de tijdlijn van de mens in het Noordpoolgebied. Waarschijnlijk waren we er al 10.000 jaar eerder dan er tot nu altijd gedacht is.

De bevroren karkas van een jonge mannelijke mammoet, ontdekt in 2012 in Siberië, toont tekenen dat het overleden is aan een aanval gedaan door menselijke jagers, zo blijkt uit een studie gepubliceerd in Science Today.

Bowie stoot Adele van de troon

Na het nieuws van het overlijden van David Bowie eerder deze week, zijn fans als eerbetoon massaal zijn muziek gaan beluisteren op de verschillende website en diensten.

Bij Vevo zorgde dit zelfs voor een nieuw record. Op 11 januari werd zijn muziek daar (inclusief views op YouTube) 51 miljoen keer beluisterd. Het vorige record van 36 miljoen views stond op naam van Adele en was van 23 oktober vorig jaar, na de release van haar single “Hello“.