Nieuws14.12.2016

De DC Daily van 14 december 2016


In de DC Daily vind je nieuwe, leuke, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, woensdag 14 december 2016.

Instagram laat je posts opslaan voor later

Instagram had nog geen mogelijkheid om mooie berichten op te slaan voor later, maar voegt dat nu in de 10.2 versie voor iOS en Android toe. Zo krijg je een apart tabje met die leuke video, dat mooie plaatje en alle andere dingen die je op een later moment kunnen inspireren of vermaken.

<em>rechts komt het bookmark icoon zichtbaar.<\/em>
rechts komt het bookmark icoon zichtbaar.

Dit eten we met kerst

Weet je nog niet wat je met kerst op tafel moet zetten? Volgens Jumbo waren dit de meest verkochte producten voor kerst vorig jaar. Echte klassiekers dus dit jaar je dit ongetwijfeld ook weer op tafel gaan zien.

  1. Gerookte zalm
  2. Varkenshaas
  3. Varkensrollade
  4. Varkenshaas
  5. Hollandse garnalen
  6. Vanille roomijs
  7. Kerststol
  8. Uien
  9. Stokbrood
  10. Knoflook
Feestelijke varkenshaas
Feestelijke varkenshaas

Een vroege griepepidemie

Volgens het RIVM hebben we in Nederland nu al te maken met een griepepidemie. Er is sprake van een griepepidemie als er gedurende twee achtereenvolgende weken meer dan 51 op de 100.000 mensen last hebben van griepachtige klachten en het griepvirus (influenzavirus) bij een deel van hen wordt aangetoond.

De afgelopen 20 seizoenen duurde de griepepidemie gemiddeld 9 weken, met een uitschieter van 21 weken in 2014/2015. Toen begon de griepepidemie ook vroeg, in week 49. De afgelopen jaren startte de griepepidemie meestal pasrond de jaarwisseling, dit jaar start het seizoen dus iets vroeger dan gewoonlijk.

<em>[Afbeelding \u00a9 Andrey Popov- Fotolia]<\/em>
[Afbeelding © Andrey Popov- Fotolia]

Smartphone-verbod op de fiets: 77 procent vindt het oké

Minister Schultz wil spelen met je telefoon op de fiets verbieden. Maurice de Hond deed er een onderzoek naar en nu blijkt dat 77 procent van de Nederlanders vindt dat bellen en ‘appen’ op de fiets verboden zou moeten worden. En ook ook muziek luisteren op de fiets mag wat hen betreft een verbod komen.

Rogue One neemt de bioscopen over

Het is weer zover: een nieuwe Star Wars film zorgt altijd voor uitpuilende zalen bij de bioscopen en zoals het er nu naar uitziet gaat dat met Rogue One niet anders zijn. Als je vanavond al mag gaan genieten in a galaxy far, far away, veel plezier! Voor de rest: nog één keer een idee van wat je kunt verwachten…

Klanten SNS kunnen inloggen met vingerafdruk

Vanaf vandaag kunnen klanten door middel van hun vingerafdruk inloggen op de SNS Mobiel Bankieren app. Begin 2017 worden daar ook betaalopdrachten aan toegevoegd.

Inloggen met de vingerafdruk kan op de iPhone 5s of hoger, iPad Pro, iPad Air 2, iPad mini 3 of hoger in combinatie met iOS9 of hoger. Ook op alle toestellen met Android 6 of hoger en een vingerafdruksensor. Aanvinken van de nieuwe optie kan via het instellingen menu in de app.

(Note: ING kwam met dezelfde functie in maart 2015.)

Inloggen met een vingerafdruk
Inloggen met een vingerafdruk