Nieuws13.09.2016

De DC Daily van 13 september 2016


In de DC Daily vind je leuke, nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, dinsdag 13 september 2016.

Steve Jobs had het al over ‘courage’

Apple heeft de nieuwe iPhone 7 uitgebracht zonder de hoofdtelefoon-ingang. Een beslissing die niet alle gebruikers zien zitten. Waarom Apple hiervoor gekozen heeft? Apple SVP Phil Schiller noemt het ‘Courage.’ Een woord dat het flink te verduren kreeg in de media.

Maar Steve Jobs heeft jaren geleden al duidelijk gemaakt waarom Apple features verwijdert uit zijn producten.

Neckpods

Dit lichtgewicht bandje doet precies wat we eigenlijk al voorspelden en verbindt de twee losse Airpods van Apple met een stylish wit koordje. Prijs? 10 dollar op Amazon.

neckpods
neckpods

Fan van Star Wars? Aangenomen!

Personeel aannemen op basis van enthousiasme voor Star Wars, Super Mario of Ferrari. Waarom niet. Bij Impressive Arts, een reclamebureau uit Utrecht doen ze het.

De traditionele methodes om nieuw personeel te werven, geven onvoldoende resultaat. Daarom vond ik het tijd om het eens op een ander manier te proberen,” aldus de Creative Director.

thuis
thuis

#RoaldDahlDay

Vandaag staat online in het teken Roald Dahl. Een Britse schrijver die boeken schreef voor zowel kinderen als volwassenen. Zijn schrijfstijl was bijzonder: de verhalen voor volwassenen zijn vaak bizar en die voor kinderen grappig, vreemd, onvoorspelbaar en een beetje griezelig.

Hij schreef ondermeer de klassiekers de GVR en Sjakie en de chocoladefabriek.

Bedenker Diablo, Warcraft en StarCraft stopt ermee

Chris Metzen, Senior VP of Story and Franchise Development bij Blizzard stopt er op 42-jarige leeftijd mee. Hij wordt gezien als de legendarische mede-bedenker van de succesvolle games Diablo, Warcraft en StarCraft. Zijn opstappen is eerst intern bekendgemaakt, maar inmiddels heeft hij het ook zelf kunnen bevestigen. Hij wil vooral thuis meer tijd door gaan brengen met vrouw en kinderen.