Nieuws12.10.2016

De DC Daily van 12 oktober 2016


In de DC Daily vind je leuke, nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, woensdag 12 oktober 2016.

I Lost An AirPod

Het zijn de first world problems anno 2016: het kwijtraken van een AirPod, de nieuwste ‘headset’ van Apple. Want met eentje kun je niet zoveel en een nieuw setje kopen à 179 euro is ook niet de oplossing. Want dan heb je er dus drie en je was er maar eentje kwijt. De oplossing: lotgenotengroep I Lost An AirPod waar je iemand kunt vinden die de tegenovergestelde AirPod kwijt is. Zo koop je samen een nieuwe en deel je de kosten. In Nederland zijn ze overigens pas eind oktober verkrijgbaar.

Share a new pair
Share a new pair

Futuristische motor: BMW Motorrad Vision Next 100

De BMW Motorrad Vision Next 100 is onthuld op de “Iconic Impulses: The BMW Group Future Experience” tentoonstelling in Los Angeles. Een echte motor uit de toekomst. De motor is ontworpen voor een ultieme rijervaring en is zo slim dat je niet eens een helm nodig hebt! Lees hier meer over de futuristische motor.

bmw-motorrad-vision-next-100-concept-03-1200x800
bmw-motorrad-vision-next-100-concept-03-1200x800

Apple verwijdert 55 illegale gok-apps uit App Store

De gokbedrijven achter de gok-apps mogen volgens de Nederlandse wet niet actief zijn in Nederland. De apps zouden daarom in strijd zijn met de wet en zijn uit de App Store verwijderd. Daarmee honoreert Apple de oproep van de kansspelautoriteit. Google heeft dit al eerder gedaan. Lees hier meer over de gok-apps die verwijderd zijn.

gok-apps
gok-apps

Amazon start eigen muziekstreamingsdienst

Amazon gaat de concurrentie aan met Spotify, Apple Music en Tidal door een muziekstreamingsdienst te beginnen tegen relatief lage prijzen. Amazon Music Unlimited gaat 7,25 euro (7,99 dollar) per maand kosten. Je betaalt deze prijs als je Amazon Prime-lid bent. Niet leden betalen 9,99 dollar per maand. De abonnementen worden dit jaar nog gelanceerd in de VS, Engeland, Duitsland en Oostenrijk. Het is nog niet bekend of de abonnementen ook naar Nederland komen. Amazon kondigde dit eerder al aan maar vanaf vandaag is de dienst ook te gebruiken.

Samsung verwacht minder winst door Note 7

Naar aanleiding van het Galaxy Note 7 debacle van Samsung heeft het bedrijf de winstverwachting voor het derde kwartaal flink verlaagd. Dinsdag werd bekend dat de Galaxy Note 7 helemaal van de markt wordt gehaald.

sgn7-705
sgn7-705

Elon Musk kondigt binnenkort nieuw Tesla-product aan

Elon Musk, CEO en founder van Tesla, heeft een tweet geplaatst waarin hij zegt dat hij een nieuw, onverwacht product gaat onthullen op 17 oktober. Wordt vervolgd…