Nieuws12.08.2016

De DC Daily van 12 augustus 2016


In de DC Daily vind je leuke, nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, vrijdag 12 augustus 2016.

Uitspraak Yuri van Gelder

Turner Yuri van Gelder zal volgende week niet deelnemen aan de finale turnen. De rechtbank heeft zijn vorderingen afgewezen. En is van mening dat hij terecht weggestuurd is bij de Olympische Spelen.

The Smartphone Orchestra op Lowlands

Op zondag 21 augustus 2016, om 12 uur ’s middags, beleeft The Smartphone Orchestra haar wereldpremière in de Bravo tent op Lowlands.

Duizenden smartphones van de Lowlandsbezoekers vormen samen één groot muziekstuk. Een muziekstuk waarin elke smartphone zijn eigen unieke bijdrage levert. De naam zegt het al: een keertje niet collectief individueel telefoonstaren maar samen een duizelingwekkend vijfduizend-man-groot orkest vormen met onze smartphones in de hoofdrol.

smartphone-orchesta
smartphone-orchesta

Olympisch zwemmer stopt met social media na kritiek op lichaam

Robel Kiros Habte uit Ethiopië mocht meedoen aan de Olympische Spelen, maar helaas verlaat de zwemmer het toernooi minder leuk, omdat hij op social media wordt aangevallen vanwege zijn lichaam. Door een auto-ongeluk heeft hij niet kunnen trainen en is daardoor 40 kilo aangekomen. Hij gaat afvallen en dat gaat hij laten zien op het WK aan het einde van dit jaar. Door de nare opmerkingen stopt hij met social media.

Obama deelt zijn favoriete zomerse playlist

De Amerikaanse president Barack Obama houdt wel van een muziekje en dat bewijst hij maar weer met een zomerse playlist die hij heeft samengesteld en op Twitter heeft gedeeld. Hij maakte er eentje voor overdag en eentje voor ’s avonds. Muzikanten als Jay Z, Pharrell en Aretha Franklin komen voorbij, maar ook Billie Holiday, Sara Bareiles en de Beach Boys komen voorbij.

Pokémon veiling gaat door het dak

Wie 20 jaar geleden, tijdens de eerste Pokémon hype, bijzondere Pokémon objecten heeft gekocht kan op dit moment een leuk extra zakcentje verdienen. De opbrengsten van Pokémon objecten schieten bij een online veiling van Catawiki op dit moment namelijk door het dak.

Sinds de lancering van de ‘Pokémon Go’ app zijn er plots verzamelaars uit de hele wereld die op zoek zijn naar bijzondere en oude Pokémon objecten.

pokemon-pikachu-gameboy
pokemon-pikachu-gameboy

Universeel Vrijheidssymbool verhuist naar Nijmegen

De stichting Freedom-Be Free heeft het in Nederland ontstane universeel vrijheidssymbool dat vorig jaar zomer op de Dam in Amsterdam stond, aan de gemeente Nijmegen geschonken.

De stichting Freedom-Be Free heeft als missie een wereld te creëren waarin mensen vrij zijn en elkaars vrijheden respecteren. In Amsterdam kon geen nieuwe geschikte locatie gevonden worden en na lang wikken en wegen heeft de stichting Nijmegen uitverkoren als Nederlands vertegenwoordiger voor Vrijheid, Nijmegen, stad van de Vrijheid.

freedom
freedom