Nieuws11.02.2016

De DC Daily van 11 februari 2016


In de DC Daily vind je leuke, nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, 11 februari 2016.

Magnificent 7 van Top Gear

De BBC heeft de volledige crew van bekendgemaakt van het nieuwe team dat Top Gear zal gaan presenteren. Motorsport guru en Formule 1 commentator Eddie Jordan, de wereld record-brekende Duitse coureur Sabine Schmitz, de gerenommeerde autojournalist en petrolhead Chris Harris en auto-reviewer en tv-presentator Rory Reid voegen zich allen bij Chris Evans en Matt LeBlanc voor een lang verwachte terugkeer van het ooit immens populaire Top Gear.

Nummer 7 is overigens The Stig, die kwam echter met de volgende opmerking over de aankondiging van vandaag: “-.-. …. . .– .. . –..– / .– . .—-. .-. . / …. — — . .-.-.-

top-gear
top-gear

TomTom GO Mobile nu beschikbaar voor iPhone

De nieuwe navigatie-app TomTom GO Mobile is nu ook in Nederland beschikbaar voor iPhone, als gratis download in de Apple iTunes Store. Gebruikers kunnen voor 75 kilometer per maand gratis gebruik maken TomToms navigatie en realtime verkeersinformatie. Upgraden naar onbeperkt gebruik kan met een in-app purchase.

tomtom-go
tomtom-go

Trailer Hardcore Henry

De eerste first-person actie thriller. De graphics die tegenwoordig gebruikt worden bij computergames worden steeds realistischer. En dus wordt de scheidingslijn tussen games en films steeds dunner. De film Hardcore Henry speelt hier op in. Het is een actiefilm die je beleeft vanuit het hoofdpersonage, zo lijkt het net alsof jij je in een computerspel bevindt. Bekijk de trailer hieronder.

Lees jij stiekem berichtjes van je partner?

1 op de 7 Nederlanders en maar liefst een kwart van de jongeren leest stiekem de berichten van zijn of haar partner. Zo blijkt uit een recent onderzoek. Voor een goede relatie is vertrouwen onmisbaar. Toch blijkt dit vertrouwen lang niet altijd aanwezig te zijn en voelen we blijkbaar de nood om de partner te controleren op goed gedrag. 1 op de 7 Nederlanders neust dus weleens in de telefoon van zijn of haar geliefde.

Vooral onder jongeren leeft wantrouwen over de betrouwbaarheid van hun partner. Zo controleert een kwart van hen weleens berichtjes en doet de helft van hen dit zelfs één of meerdere malen per dag.

Girl_using_iPhone
Girl_using_iPhone

“Oscar selfie” door Humberto Tan bij Correspondents Dinner

Gisterenavond vond het eerste Nederlandse Correspondents’ Dinner plaats in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Humberto Tan maakte de meest beroemde selfie aller tijden na, namelijk de selfie die Ellen DeGeneres maakte tijdens de Oscars van 2014. Op de foto te zien: Luuk Ikink, Armin van Buuren, Gordon, Peter van der Vorst, Pip Pellens, Lauren Verster en Ruud Gullit. Er keken 2,7 miljoen mensen naar het eerste Correspondents’ Dinner.

Deze video over cyberpesten raakt je diep

Cyberpesten komt steeds meer voor en de 13-jarige Ierse Luke Cullhane wil dat dit stopt. Hij maakte zelf onderstaande video. Iedere keer dat hij online wordt gepest, loopt hij fysieke beschadigingen op. Heel ontroerend!