Nieuws01.03.2016

De DC Daily van 1 maart 2016


In de DC Daily vind je leuke, nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, 1 maart 2016.

Google en Bing voorspellen overwinning Trump

Vandaag is het in Amerika Super Tuesday, traditioneel de belangrijkste dag van de voorverkiezingen.

Een zoekopdracht invoeren is toch heel wat anders dan je stem uitbrengen, maar als we kijken naar de trends op Bing Search Wave en Google Trends geeft dat toch wel een indicatie van hetgeen men mogelijk wil gaan kiezen. En uit die data blijkt dat Trump vandaag de grote winnaar gaat worden.

trump
trump

Jaguar en skikampioen gaan wereldrecord neerzetten

In 2017 gaat Graham Bell samen met Jaguar proberen een wereldrecord neer te zetten. De Britse skikampioen gaat proberen om een snelheid van 260 kilometer per uur achter een Jaguar hangen. Het huidige record staat op 251 kilometer per uur. De beelden zien er in ieder geval al erg spectaculair uit. Wij zijn benieuwd!

Je kunt straks zelf emoji’s op geslacht en haarkleur aanpassen

Emoji-fans opgelet! Waarschijnlijk kun je straks het geslacht en de haarkleur van emoji’s zelf aanpassen! Het voorstel is ingediend door Google en Apple, maar moet eerst nog goedgekeurd worden door andere bedrijven die gebruikmaken van de Unicode-standaard. Het hardlopende mannetje zou je dus makkelijk kunnen veranderen in een vrouw en je zou de haarkleur ook kunnen aanpassen. Ook willen ontwikkelaars het mogelijk maken om emoji’s te spiegelen. Waarschijnlijk worden de wijzigingen aan het eind van het jaar zichtbaar. Nog even geduld dus!

nieuwe-emoji-1
nieuwe-emoji-1

Teaser Orange is the New Black

De teaser van Orange is the New Black werd gedropt tijdens de uitreiking van de Oscars en geeft ons een kleine sneak preview van wat ons te wachten staat in het vierde seizoen. Heel grappig ook: de trailer staat in het teken van Hollywood. Check de teaser hieronder!

Game of Thrones featurette – The Best Seat in the House

Teasers, foto’s en nog meer teasers kregen we al te zien. Maar als Game of Thrones fans zitten we natuurlijk te wachten op de eerste officiële trailer. Om dat wachten wat draaglijker te maken komt HBO nu met een ‘achter de schermen’ video.

got-behind-the-scenes
got-behind-the-scenes

Radar start meldpunt digitale belastingaangifte

Via een speciaal online meldpunt kunnen consumenten vanaf vandaag laten weten wat zij vinden van de digitale belastingaangifte.

Consumenten hebben van 1 maart tot 1 mei de tijd om hun belastingaangifte te doen. Volgens de homepage van de Belastingdienst kan dit op twee manieren en die zijn beide digitaal: via een speciale app of via Mijn Belastingdienst.

Radar wil graag monitoren hoe de digitale aangifte verloopt: is de site goed bereikbaar? Werkt de app naar behoren? Kloppen je gegevens? Is het allemaal nog begrijpelijk? En hoe snel loop je erdoorheen? Laat het weten via: radartv.nl/aangifte.

radar
radar