Nieuws01.12.2017

De DC Daily van 1 december 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, vrijdag 1 december 2017.

Nationaal videogame museum geopend

In het voormalig V&D-pand aan het Theaterplein te Zoetermeer heeft donderdagmiddag- en avond de officiële opening plaatsgevonden van het Nationaal Videogame Museum. Wethouder Robin Paalvast en pianist en gameliefhebber Wibi Soerjadi verrichtten samen de openingshandeling. Vanaf 18:00uur kwamen ruim 400 bezoekers, van jong tot oud het museum bekijken en beleven.

002_Opening NVGM - foto Bas de Heer
002_Opening NVGM - foto Bas de Heer

Stemmen voor de NPO Radio 2 Top 2000 gestart

Vanaf vandaag kan iedereen op zijn favoriete Top 2000-nummers stemmen. De NPO Radio 2-dj’s gaven zojuist samen met de inwoners van Beilen het startschot voor de Top 2000 Stemweek. Een speciale Top 2000 Stembus rijdt de hele week door het land om stemmen op te halen. Luisteraars kunnen tot en met vrijdag 8 december 20.00 uur hun muzieklijstjes inleveren. De top 3 van de ‘lijst der lijsten’ wordt ’s avonds tijdens het Helden van de Top 2000 concert bekend gemaakt.

<i>NPO Radio 2\/Bullet-Ray</i>
NPO Radio 2/Bullet-Ray

Windows 600 miljoen

Windows 10 gaat lekker. Terecht ook, want met deze versie heeft Microsoft een OS neergezet dat gewoon werkt. CEO Satya Nadella wist te melden dat er inmiddels meer dan 600 miljoen apparaten zijn waar Windows 10 op draait. Moet wel gezegd worden dat daar ook alle Xbox Ones bij worden meegeteld, maar hey: veel mensen zijn inmiddels overgestapt en Windows 10 wordt alleen maar beter. Mag ook wel eens gezegd worden.

windows10-laptop
windows10-laptop

Herfstdrone

Nederland kan zo mooi zijn, zeker als het herfst is en je de kleurenpracht van onze bossen kunt bewonderen. Het is al mooi om er doorheen te lopen, maar van boven ziet het er nog veel mooier uit. Extra voordeel: je hebt het met het kijken naar deze video niet zo koud als dat je live wilt genieten!

Uitbreiding mobiele advertising mogelijkheden Marktplaats

Met de inApp Lead generator introduceert Marktplaats een nieuwe advertentiemogelijkheid voor merken om met relevante informatie in contact te komen met consumenten. Met een native actielink – in de look & feel van Marktplaats – zien kopers op het juiste moment in het beslissingsproces een aanverwant product. Independer is het eerste merk dat gebruik maakt van de inApp Lead generator. Bijvoorbeeld bij de aankoop van een auto.

Op de productpagina staat een actielink met de tekst ‘Bereken je autoverzekeringspremie’. De link brengt de gebruiker naar de website van de adverteerder, in dit geval Independer. Adverteerders rekenen af op basis van het aantal clicks of bijvoorbeeld leads zoals een premieberekening. Om resultaat bij voorbaat te kunnen waarborgen moet het merk, product of dienst van de adverteerder altijd relevant zijn voor iedere gebruiker die zich op dat moment in de flow bevindt.

mobile-ad
mobile-ad