Nieuws01.08.2017

De DC Daily van 1 augustus 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, leuke, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, dinsdag 1 augustus 2017.

What Happened to Monday

Zeven zussen. Een identiteit. What Happened To Monday gaat deze maand in premiere op Netflix, wanneer we het ook hier in Nederland kunnen zien is nog niet bekend.

Cinekid Festival opent 31ste editie met De buurtspion

In de herfstvakantie barst op de Westergasfabriek in Amsterdam, en in 35 andere steden in het land, het Cinekid Festival weer los. Het grootste film-, tv- en mediaspektakel voor kinderen tussen de 3 en 14 jaar. Het is alweer de 31ste editie van het festival dat op woensdag 18 oktober feestelijk geopend zal worden met de Nederlandse première van de Deense animatiefilm De buurtspion.

Tijdens het twee weken durende Cinekid Festival ontdekken ruim 60.000 kinderen en hun ouders bijzondere jeugdfilms, -documentaires en -televisie. Uiteraard is er ook weer een hoop te beleven in het MediaLab: de grootste digitale speeltuin van de wereld met de nieuwste games, virtual reality installaties en workshops.

Pindakaas: wie is er niet vrij mee geworden?

Twaalf gedetineerden in Alabama zijn ontsnapt uit hun cel én de gevangenis door slim gebruik te maken van pindakaas. Je verzint het niet, maar ze gebruikten het spul om de cijfers op de celdeuren in een blok aan te passen zodat een bewaker dacht een cel te openen, maar eigenlijk een deur naar buiten opende. Gelukkig hadden de twaalf ook handdoeken klaar om over de prikkeldraad heen te kunnen en zo waren ze vrij. Helaas niet voor lang, want er zijn al elf weer terug in het huis van bewaring. Zonder pindakaas.

VI PRO kent een vliegende start

Voetbal International is op 25 april van dit jaar van start gegaan met een nieuwe website en app, waar ook de nieuwe digitale abonnee-omgeving VI PRO bij hoort. Daar is inmiddels het 2.500ste lid verwelkomd. PRO zorgt voor diepgang bij de dagelijkse voetbalactualiteiten, met uitgebreide analyses, cultverhalen, opinies, exclusieve videoformats en de beste verhalen uit het magazine.

Maarten Roomer, Hoofd Marketing Voetbal International: “Bij VI hebben wij ruim een jaar geleden plannen gemaakt omtrent een nieuw digitaal (BtC) verdienmodel. Na hard te hebben gewerkt aan onze digitale omgeving hebben we het product onlangs goed kunnen presenteren.Vanuit de driehoek redactie, marketing en data worden er wekelijks cases opgeleverd en getest. Het is te gek om te zien dat wij de ‘digitale’ voetballiefhebber in zo’n korte tijd aan ons weten te binden.

vi-pro
vi-pro

Beste reizigers…

…het is een beetje druk. Willen jullie uitkijken dat jullie elkaar niet vertrappelen? Zoiets zullen ze misschien wel omroepen in Japanse stations, in elk geval in Tokyo. Een reiziger op Twitter maakte een filmpje van de stroom mensen en versnelde dat. Alsof je elke dag opnieuw door een druk concert moet lopen om op je werk te komen…

Nederland in top 10 van meest getroffen landen door DDoS-aanvallen

In het tweede kwartaal van 2017 is het vermoeden bevestigd dat de langdurige DDoS-aanval helemaal terug is. De aanval die zich dit kwartaal het langst voortsleepte, was meer dan 11 dagen actief: 277 uur.

Volgens het botnet-DDoS-rapport over het tweede kwartaal van 2017, opgesteld door experts van Kaspersky Lab, is dat een record voor dit jaar.

De duur is niet het enige onderscheidende kenmerk van DDoS-aanvallen tussen april en juni. Ook in de geografie zijn ingrijpende veranderingen te bespeuren: organisaties in 86 landen werden bestookt, tegenover 72 landen in het eerste kwartaal. De top-10 van meest getroffen landen bestaat uit China, Zuid-Korea, de Verenigde Staten, Hong Kong, Groot-Brittannië, Italië, Nederland, Canada en Frankrijk.

ddos-attacks-q2-2017
ddos-attacks-q2-2017