Nieuws06.06.2014

De 25 populairste Spotify artiesten onder de 25 jaar


Afgelopen week is bekend gemaakt dat de online muziekstreamingdienst Spotify in gesprek is met Vodacom om de service verder uit te breiden in Afrika. Inmiddels heeft Spotify meer dan 10 miljoen betalende abonnees. Verder is afgelopen april het nieuwe design voor Spotify bekendgemaakt. De dienst zit dus niet stil. Gisteren heeft Spotify de lijst van de 25 populairste artiesten onder de 25 bekendgemaakt.

de-25-populairste-spotify-artiesten-onde.jpg
de-25-populairste-spotify-artiesten-onde.jpg

1. Avicii
‘Wake me up’ is met meer dan 240 miljoen streams een van de meest beluisterde liedjes op Spotify. Deze Zweedse DJ staat op nummer een in deze top 25 en heeft sinds zijn debuut in 2007 verschillende hits gescoord. Ook Bromance, Levels en Hey Brother zijn bekende hits.

2. Lorde
Lorde brak internationaal door met ‘Royals’ dat al aan diverse playlists werd toegevoegd voordat het nummer in de hitlijsten werd genoteerd. Ook haar nieuwe track ‘Team’ is inmiddels al meer dan 80 miljoen keer beluisterd.

3. Miley Cyrus
Miley Cyrus is terug van weggeweest. Sinds haar comeback met de nummers ‘Wrecking ball’ en ‘We can’t stop’ heeft ze de derde plaats bereikt in deze top 25. Meer dan 1,5 miljoen Spotify gebruikers luisteren dagelijks naar haar muziek.

4. One Direction
Veel jonge meiden zijn verliefd op een van de leden van One Direction. Toch luisteren volgens Spotify meer mannen naar het nummer ‘Story of my life’.

5. Taylor Swift
Met meer dan 800.000 online streams komt Taylor Swift binnen op plaats vijf. Of het gaat om een album, tour of een single, Taylor scoort de ene na de andere hit.

6. Jason Derulo
‘Dirty Talk’ leverde Jason Derulo meer dan 120 miljoen streams op. Hiermee is het nummer een van de best scorende hits van het afgelopen jaar. De voorspellingen zijn dat Jason voorlopig de top 25 nog niet zal verlaten. Zijn nieuwste hit ‘Wiggle’ doet het erg goed op Spotify.

7. Ariana Grande
Nog maar 20 jaar jong en een gouden stem, dat is Ariana Grande. Het debuutalbum ‘Yours Truly’ van deze jonge artiest was een ongekend succes en ook ‘Problem’ doet het goed op Spotify.

8. Hunter Hayes
Hunter Hayes verbrak onlangs het record om binnen 24 uur de meeste concerten in verschillende steden te geven. Het nieuwe album ‘Storyline’ scoort goed op Spotify. Dat we de komende tijd meer van Hunter gaan horen staat zo goed als vast.

9. Rita Ora
Deze stoere Brit heeft onlangs met haar vriend Calvin Harris de hit ‘I will never let you down’ gelanceerd. Inmiddels wordt deze single goed beluisterd op Spotify. Rita Ora heeft zich in korte tijd neergezet als een artiest die behoort tot de top.

10. Iggy Azalea
Op dit moment is de hit ‘Fancy’ een van de meest gestreamde nummers op Spotify. Iggy timmert hard aan de weg vanaf haar zestiende en heeft onlangs het album ‘The New Classic’ gelanceerd.

11. Justin Bieber
Justin Bieber ligt de laatste tijd flink onder vuur vanwege overtredingen. Desondanks zijn de hits van deze Justin nog steeds populair. Over het algemeen bereiken de nummers van Bieber dagelijks zo’n 800.000 streams. Het populairste nummer van Bieber is ‘Beauty and a beat’ met meer dan 50 miljoen streams.

12. Sam Smith
Sam Smith is goed op weg om een van de populairste nieuwe talenten te worden. Zijn populariteit op Spotify is sinds het begin van het jaar ontzettend hard gestegen.

13. Birdy
Birdy veroverde veel harten met haar nummer ‘Skinny Love’ die inmiddels meer dan 50 miljoen streams heeft opgeleverd. We hoeven niet lang meer te wachten op nog meer Birdy. Haar nieuwe album ‘Fire Within’ komt over niet al te lange tijd uit in de Verenigde Staten.

14. YG
In 2009 lanceerde YG zijn debuutsingle ‘Toot it and Boot it’. Deze eerste single wordt steeds populairder en ook het debuutalbum ‘My Krazy Life’ blijft dagelijks stijgen binnen Spotify.

15. Zedd
Zedd heeft met zijn hit ‘Clarity’ een grammy gewonnen en in de afgelopen twee jaar heeft de Duitse DJ meer dan 200 miljoen streams bereikt.

16. Demi Lovato
‘Neon lights’ wordt alsmaar populairder op Spotify en ook de andere hits van Demi Lovato scoren erg goed. Ook ‘Let it Go’ van de film Frozen heeft inmiddels meer dan 28 miljoen streams.

17. The Neighbourhood
De hit ‘Sweater Weather’ van The Neighbourhood is meer dan 55 miljoen keer gestreamd en ook het twee jaar oude debuutalbum ‘I Love You’ scoort nog steeds erg goed op Spotify.

18. Philips Philips
Philips Philips scoorde met zijn hits ‘Home’ en ‘Gone, Gone, Gone’ meer dan 50 miljoen streams waarmee deze jonge artiest de 18e plek heeft veroverd.

19. John Newman
John Newman is wereldwijd bekend geworden met de hit ‘Love me Again’ die inmiddels al meer dan 70 miljoen keer is gestreamd.

20. Disclosure
De hit ‘Latch’ van dit Britse duo was goed voor meer dan 40 miljoen streams op Spotify.

21. Earl Sweatshirt
Deze jonge rapport scoorde met ‘Chum’ meer dan vier miljoen streams. Afgelopen jaar lanceerde hij zijn debuutalbum ‘Doris’ die het ook erg goed doet op Spotify.

22. Jake Bugg
Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Jake Bugg vooral oudere fans tussen de 30 en 50 jaar. De beste hit van Jake Bugg is ‘Lightning Bolt’ die inmiddels meer dan tien miljoen streams heeft bereikt.

23. Hozier
Met zijn diepe stem en blues-achtige nummers was Hozier een van de grote namen tijdens het Amerikaanse SXSW Festival. Het nummer ‘Take me to the church’ is onverminderd populair op Spotify.

24. Joey Bada$$
Joey Bada$$ werd wereldwijd bekend door de videoclip ‘Survival Tactics’ en het album ‘Summer Knights’ heeft de US Viral Chart bereikt.

25. Sky Ferreira
De hit ‘Everything is Embarrasing’ van Sky Ferreira scoort erg goed onder de Engelse en Australische luisteraars op Spotify. Inmiddels is Sky Ferreira hard op weg naar de top en heeft ze de openingsact verzorgd tijdens de Bangerz Tour van Miley Cyrus.

De Top 25 playlist
Nieuwsgierig geworden naar alle hits uit deze top 25? Spotify heeft alle artiesten en hun hits samengevoegd in deze playlist

Verder lezen over Spotify

Spotify HiFi kost waarschijnlijk 4 tot 5 euro extra per maand

Het gerucht gaat dat Spotify Hi-Fi nog eens 4 of 5 euro extra zal kosten bovenop de Premium-prijs van 10,99 euro. Maar wanneer het komt, is nog een groot vraagteken.

Online13.06.2024

Spotify HiFi kost waarschijnlijk 4 tot 5 euro extra per maand

Je krijgt Spotify Wrapped nu het hele jaar door met My Spotify

Spotify komt met iets nieuws: My Spotify, en dat is eigenlijk een Wrapped die je elke dag kunt bekijken.

Entertainment11.06.2024

Je krijgt Spotify Wrapped nu het hele jaar door met My Spotify

Spotify zegt dat mensen Car Thing moeten weggooien

Het stopte na 5 maanden met de productie ervan, maar nu zegt Spotify zelfs dat je het apparaat beter in de prullenbak kunt gooien: Car Thing.

Gadgets23.05.2024

Spotify zegt dat mensen Car Thing moeten weggooien

Spotify ziet er anders uit: dit is wat er is veranderd

Spotify ziet er binnenkort een tikkeltje anders uit. Betekent dat er verder ook veel is veranderd? Nee. De streamingdienst heeft eigenlijk maar één detail aangepast.

Mobile23.05.2024

Spotify ziet er anders uit: dit is wat er is veranderd

Spotify haalt populaire optie voor nachtegaaltjes uit de gratis versie

Spotify is leuk als je met vrienden een soort plotselinge karaoke-avond houdt. Echter ben je de songtekstoptie straks kwijt als je een gratis Spotify-gebruiker bent.

Online03.05.2024

Spotify haalt populaire optie voor nachtegaaltjes uit de gratis versie

Spotify komt met gepersonaliseerde AI-playlist die je zelf maakt

Je weet hoe veel AI-chatbots werken: je schrijft een opdracht, een prompt, stuurt die in en wacht dan tot de AI-chatbot er iets mee doet. Spotify wil dat je dat nu ook gaat inzetten om playlists te maken. Uiteraard komt...

Online08.04.2024

Spotify komt met gepersonaliseerde AI-playlist die je zelf maakt

Muziekstreamingdienst Spotify lijkt steeds meer op Primark

Spotify heeft sinds het begin van de app in 2006 nog nooit zijn prijzen verhoogd, tot het jaar 2023 aanbrak. Toen werd het duurder. En nu we net gewend zijn geraakt aan 2024, gaan ook dit jaar de prijzen van de streaming...

Online05.04.2024

Muziekstreamingdienst Spotify lijkt steeds meer op Primark

Spotify wil je iets leren met videocursussen over muziek en zaken

Spotify introduceert weer iets nieuws: na een medium dat antwoord geeft op je levensvragen en muziekvideo’s, begint de muziekstreamingdienst nu met videocursussen waarmee je bijvoorbeeld kunt leren muziek maken. Maar h...

Online25.03.2024

Spotify wil je iets leren met videocursussen over muziek en zaken