Nieuws20.01.2014

Schrijf je eigen biografie met Storyfi!


schrijf-je-eigen-biografie-met-storyfi.jpg
schrijf-je-eigen-biografie-met-storyfi.jpg

Populairder dan ooit zijn de welbekende biografieën. De biografie van Theo Bos, Isa Hoes en Michael Schumacher zijn enkele boeken die de afgelopen tijd gepubliceerd zijn. Maar volgens Storyfi hoef je niet beroemd te zijn om een biografie vast te leggen. Hun motto: ” jij hebt ook een boeiend leven, schrijf het op”

Volgens onderzoek wordt het lezen van een biografie steeds populairder en hebben ook steeds meer mensen zelf de behoefte om hun eigen levensverhaal op papier te zetten. Maar hoe doe je dat en vooral waar begin je?

De Nederlandse start-up Storyfi.com biedt hierbij een helpende hand. Op Storyfi kan iedereen die wil zijn eigen levensverhaal schrijven. Dit doe je aan de hand van 100 vragen, die zijn ingedeeld in 3 fases van je leven: van 0 tot 12, van 12 tot 18 en de laatste fase van 18 tot nu. Het is een soort interview met jezelf. Thema’s als je geboorte, je familie, vrienden, relaties, levensmotto en werk komen allemaal aan bod.

Het voordeel is dat je geheel zelf kunt bepalen wanneer je wat invult, en in de loop der tijd vragen kunt aanpassen. Want je favoriete vakantiebestemming verandert natuurlijk met de jaren. Je kunt je eigen verhalen visueel ondersteunen door foto’s te plaatsen bij verschillende gebeurtenissen. Het leuke is dat je biografie voor altijd vast ligt. Je kinderen, kleinkinderen en ook de generaties die daarna zullen volgen kunnen jou verhaal lezen.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.