Oppo Reno6 5G series ziet het daglicht

Oppo Reno6 5G series ziet het daglicht

Chinese fabrikant lanceert een standaard en een pro uitvoering

Vorig artikel Volgend artikel

Oppo heeft vandaag twee nieuwe 5G smartphones gepresenteerd. Dat deed de fabrikant bij de Fondation Louis Vuitton. Vandaag zagen de Oppo Reno6 5G en Oppo Reno6 Pro 5G het daglicht, en dat deed Oppo dus in een luxe omgeving. Twee smartphones die onder andere uitgerust zijn met een Qualcomm Snapdragon 870 processor, 90Hz AMOLED scherm (6,4 inch voor de ‘standaard uitvoering en 6,5 inch voor de Pro) en respectievelijk drie en vier camera’s. Beide toestellen zijn per direct beschikbaar en kosten, adviesprijs, 499 en 799 euro.

Reno6 5G vs Reno 6 Pro 5G

Kijkend naar de specificaties dan verschillen de twee uitvoeringen behalve qua schermgrootte met name op het gebied van het werkgeheugen, opslagcapaciteit en de camera’s.

De Oppo Reno 5G is voorzien van 8GB RAM en 128GB opslaggeheugen. Het toestel heeft drie camera’s aan de achterzijde. Daar bevinden zicht een 64 megapixel primaire camera met autofocus en een diafragma van 1.7, een 8 megapixel ultra-wide camera (f/2.2) en een 2 megapixel macro camera. De Oppo Reno6 Pro 5G heeft 12GB RAM en 256GB opslagcapaciteit. Aan de achterzijde van dat toestel zitten vier camera’s. De primaire camera is een 50 megapixel model met een diafragma van 1.8, autofocus en optische beeldstabilisatie. Verder heeft dat toestel nog een 16 megapixel (f/2.2) ultra-wide camera, een 13 megapixel telelens camera (f/2.4) en een 2 megapixel macro camera. Aan de voorzijde hebben beide toestellen nog een 32 megapixel ‘selfie’ camera.

Oppo-Reno6-Series
De Oppo Reno6 5G series

De camera’s ondersteunen, zoals Oppo het noemt, diverse filmische functies. Als voorbeeld noemt de farikant de Bokeh Flare Portrait en AI Highlight Video-modi. “Met Bokeh Flare Portrait Video kunnen gebruikers scènes maken met subtiel vervaagde achtergronden voor een professioneel, filmisch resultaat”, aldus Oppo. “De AI Highlight Video-functie wordt aangedreven door een krachtig algoritme dat de belichting van bewegende en stilstaande beelden radicaal verbetert, resulterend in heldere en levendige kleuren.” Verder zorgt de Ultra Steady Video-Modus ervoor dat je ook in de meest uitdagende situaties stilstaande videobeelden kunt opnemen en de Ultra Dark Modus levert ook bij weinig ligt goede videoresultaten op, is het verhaal.

Beide toestellen ondersteunen de SuperVOOC 2.0 ultra snellaad technologie waarmee ze met een vermogen van 65W opgeladen kunnen worden. De standaard Reno6 heeft een 4300 mAh accu. De accu van het Pro model is met 4500 mAh iets krachtiger.

Gratis accessoires tot 10 oktober

Wie voor 10 oktober een van beide toestellen koopt krijgt van Oppo een aantal accessoires gratis erbij. Kies je voor de Reno6 Pro 5G, dan krijg je een OPPO Enco X t.w.v. €179, OPPO Band t.w.v. €69 en luxe beschermhoes t.w.v. €30 cadeau. Koop je de standaard Reno6 5G, dan geeft Oppo daar gratis de OPPO Enco Free2 t.w.v. €99 en luxe beschermhoes t.w.v. €49 bij.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist,...