Mobile23.01.2019

NS lanceert eerste Nederlandse thriller via WhatsApp


Vanmorgen maakte de NS bekend dat de eerste Nederlandse thriller via WhatsApp wordt gelanceerd. Het verhaal heeft de toepasselijke titel ‘Ontspoord’ gekregen. Duizend mensen konden zich aanmelden om het spannende verhaal 5 dagen lang te volgen. Die plekken waren binnen 2 uur al vergeven, waarna nog eens duizend extra aanmeldingen mogelijk werden gemaakt. De interesse was zo groot, dat ook deze plaatsen binnen no-time weg waren.

Het verhaal van Ontspoord

Het verhaal draait om Sarah, die na een borrel op haar werk per ongeluk iets ziet wat ze nooit had mogen zien. Lukt het haar om haar onschuld te bewijzen voordat ze gevonden wordt? De thriller begint aanstaande maandag en de geluksvogels die zich hebben aangemeld, kunnen vanaf dan de spannende klopjacht volgen. Ontspoord is volgens de NS de eerste Nederlandse Whatsapp-thriller. Het verhaal is geschreven door Melle Runderkamp, die onder andere bekend is van de televisieserie Het Schnitzelparadijs. In totaal worden ongeveer 210 tekst-, foto- en videoberichten gedeeld.

Hoe het werkt

Wij zijn natuurlijk benieuwd hoe het volgen van een verhaal via WhatsApp in zijn werk gaat. Wanneer je je hebt aangemeld voor het verhaal, krijg je eenmalig een aantal contacten toegestuurd. Dit zijn de hoofdpersonen uit het verhaal. Die sla je op in je telefoon en op het moment dat het verhaal begint (in dit geval maandag 28 januari), dan ontvang je dagelijks een aantal berichten die het verhaal vertellen. Nadat het verhaal is afgelopen (de ontknoping is op vrijdag 1 februari), dan kun je de contacten verwijderen uit je telefoon.

Niet alleen bedoeld voor treinreizigers

Bij de aankondiging van Ontspoord is gedacht aan reizigers die in de trein vooral hun WhatsApp bekijken, maar iedereen kan zich aanmelden, aldus een woordvoerder van de Nederlandse Spoorwegen. Helaas kun je je voor het volgen van deze thriller dus niet meer aanmelden, maar de NS raadt geïnteresseerden aan om de site in de gaten te houden voor de volgende aankondiging.

Ben je een van de gelukkigen die wel op tijd was met aanmelden? Gefeliciteerd! We zijn benieuwd hoe het is om dit spannende verhaal via WhatsApp te volgen en kijken uit naar de volgende mogelijkheid. En gaan er nog meer verhalen via WhatsApp volgen?