Is dit de volgende OnePlus?

Is dit de volgende OnePlus?

We moeten tegenwoordig 'opgewonden' raken van een rond ipv vierkant camera-eiland

Vorig artikel Volgend artikel

Een jaar of tien geleden was het ‘lekken’ van foto’s en informatie van nieuwe smartphones echt schering en inslag. Dat was dan ook een tijd waarin smartphones nog volop in ontwikkeling was en nog lang niet iedereen zo’n slimme telefoon in zijn of haar broekzak had. Inmiddels is de echte innovatie in smartphones al geruime tijd doodgebloed.

Rond camera-eiland voor de OnePlus 11

Natuurlijk, we werden weer even enthousiast toen de eerste opvouwbare modellen zich aandienden, maar die zijn nog altijd geen doorslaand succes. Nee, we moet nu proberen ‘opgewonden’ te raken van gelekte plaatjes met een rond in plaats van een vierkant camera-eiland. Dat is precies wat de ‘gelekte’ renders van het volgende OnePlus vlaggenschip, de OnePlus 11, dan ook tonen.

Als we de informatie van Onleaks en Gadgetgang mogen geloven tenminste. Zij publiceerden op de dag dat wij druk waren met het uitpakken van surprises, een wat zij noemen officiële render van de OnePlus 11, in twee kleuren. Het grootste verschil met het huidige topmodel van de Chinese fabrikant is… je raadt het al… het ronde camera-eiland aan de achterzijde. Dat was, en is, dus vierkant bij de OnePlus 10. Tsja, tegenwoordig moeten we zoals gezegd al opgewonden proberen te raken van dit soort ‘incrementele’ updates en ‘vernieuwingen’.

Ja, sorry, ik klink nu misschien als een oude mopperkont, maar voor iemand die de mobiele revolutie van begin tot eind van dichtbij meegemaakt heeft is het de afgelopen jaren effe wennen. Waar zijn de tijden van de eerste Motorola RAZR, de LG Chocolate, de Nokia 95 of de Sony Ericsson P800? Die liggen helaas al heel lang achter ons. Net als die van de Nokia 7110, Motorola StarTac en de Ericsson R380. Ah, nostalgie… OK, genoeg geraaskald.

Weinig verrassende specificaties

De bron van het OnePlus 11 lek heeft ook enkele, niet heel verrassende, specificaties van het toestel weten te bemachtigen. Uiteraard, zoals altijd met geruchten, moeten we nog een kleine slag om de arm houden, want officieel is nog niets over deze nieuwe OnePlus geroepen. Hoe dan ook, hij zou een 6,7 inch QHD AMOLED scherm krijgen, met een Snapdragon 8 Gen 2 processor en maximaal 16GB RAM.

Op het ronde camera-eiland zitten volgens de geruchten drie sensoren, een van 50 megapixel, een van 48 MP en nog eentje van 32 megapixel met 2x optische zoom. Aan de voorzijde prijkt dan een 16 megapixel camera voor selfies. De 5000 mAh accu kan met een 100 Watt snellader opgeladen worden. Als de bronnen het bij het juiste eind hebben, dan verschijnt deze nieuwe OnePlus in het eerste kwartaal van 2023 in de (online) winkels. We gaan het zien.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist,...