Mobile21.02.2016

De Samsung Galaxy S7 in detail


​De Galaxy S7 is het nieuwe vlaggenschip van Samsung

De Galaxy S7 is het nieuwe vlaggenschip van de smartphoneafdeling van Samsung. Deze smartphone bevat de meest moderne hardware van dit moment, zoals een Quad HD-scherm, 4 GB aan werkgeheugen en een 64 bit octacoreprocessor die Samsung zelf heeft gemaakt.

Al deze hardware heeft Samsung verwerkt in een compacte unibody van aluminium die waterdicht en stofdicht is. Het is dus geen ramp als de telefoon nat wordt: daar kan de Samsung Galaxy S7 ‘gewoon’ tegen. De smartphone is daarmee een stukje veelzijdiger dan zijn voorganger, de Galaxy S6.

Daarnaast zijn zijn specificaties over het algemeen ook beter. Het scherm heeft een formaat van 5,1 inch en een Quad HD-resolutie van 2560×1440 pixels. Opnieuw gebruikt Samsung een Super Amoled-scherm. Dit type heeft als voordeel dat het scherm van de Galaxy S7 bijzonder helder en een mooie kleurenweergave heeft. Ook de kijkhoek is bijzonder goed te noemen.

Galaxy S7 Hero
Galaxy S7 Hero

Onder de motorkap beschikt de Galaxy S7 ook over goede specificaties. In de telefoon zit een processor die Samsung zelf heeft ontworpen. Dit is de Exynos 8. Deze 64 bit-chipset heeft acht kernen. Vier hiervan zijn geklokt op 2,3 GHz, vier anderen op 1,6 GHz. Daarnaast heeft de Samsung S7 met 4 GB bijzonder veel werkgeheugen.

Terug van weggeweest is de Micro SD-kaart, waarmee het opslaggeheugen weer uitbreidbaar is. Dit was bij de Galaxy S6 niet het geval, waarvoor Samsung kritiek ontving. Nu kun je de opslagcapaciteit van de smartphone uitbreiden met maximaal 200 GB. Best handig, gezien het feit dat de telefoon kan filmen in 4K.

Dit doe je met de 12-megapixelcamera aan de achterkant. Dit zijn 4 megapixels minder dan de camerasensor van de Galaxy S6, maar een ramp is dat niet. De Galaxy S7 vangt namelijk meer licht op en heeft grotere pixels, wat resulteert in scherpere foto’s en betere resultaten onder donkere omstandigheden. Voor het nemen van selfies zit er aan de voorkant van de telefoon een prima 5-megapixelcamera.

De batterij heeft een inhoud van 3000 mAh, wat best veel is. Niet zo veel als de batterij van de Galaxy S7 Edge, die een inhoud heeft van 3600 mAh. Deze telefoon heeft over het algemeen dezelfde specificaties als de gewone Galaxy S7. Wel is hij groter. Dit komt door het 5,5 inch-scherm, dat overigens dezelfde resolutie heeft.

Verder lezen over Smartphone

Dunne barsten op iPhone en Apple Watch niet meer gedekt

Het nieuwe beleid van Apple kan een reden zijn voor mensen om voorzichtiger met hun gadgets om te springen. Barstjes worden niet meer gefikst.

Mobile07.06.2024

Dunne barsten op iPhone en Apple Watch niet meer gedekt

Leica’s nieuwe app is voor wie de oude cameralook terugwil

Leica heeft een nieuwe app die heel geschikt blijkt te zijn voor wie terugverlangt naar oude camera’s. Het is de Leica Lux-app en je vindt in deze app verschillende kleurprofielen waarmee je de oldschool camera-looks kunt recreëren.

Mobile06.06.2024

Leica’s nieuwe app is voor wie de oude cameralook terugwil

Huawei Pura 70 maakt indruk op Chinese smartphonemarkt

Sinds de lancering in april heeft Huawei's Pura 70-serie in China nogal wat indruk gemaakt op de smartphonemarkt. Van het nieuwe toestel, de: Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ (meest populair) en Pura 70 Ultra, zijn al bijna 2 miljoen eenheden verkocht.

Tech in Asia05.06.2024

Huawei Pura 70 maakt indruk op Chinese smartphonemarkt

WhatsApp helpt je in de strijd tegen veel te veel meldingen

WhatsApp heeft een nieuwe functie om het wat rustiger voor je te maken wanneer je de app opent. Een beetje rust.

Mobile22.05.2024

WhatsApp helpt je in de strijd tegen veel te veel meldingen

Er komt eindelijk een app van Winamp

Mediaspeler Winamp krijgt een app. De retro-tool voor PC's maakt binnenkort de overstap naar smartphones. Ook de PC-tool wordt verbeterd.

Mobile20.05.2024

Er komt eindelijk een app van Winamp

Google Pixel 8a is officieel: lijkt veel op Pixel 8 en 8 Pro

Google heeft zijn nieuwe midrange-toestel Pixel 8a aangekondigd. Het toestel lijkt erg op het vlaggenschip van Google.

Mobile07.05.2024

Google Pixel 8a is officieel: lijkt veel op Pixel 8 en 8 Pro

Wanneer geef ik mijn kind zijn of haar eerste telefoon?

Je kind vraagt al even om een mobiele telefoon, de eerste klasgenootjes of oudere broer en zus hebben er al een. Waar doe je als ouder goed aan en wat is nou het juiste moment om de eerste telefoon te geven? Het is een vraag waar iedere ouder wel mee zit. 

Mobile23.04.2024

Wanneer geef ik mijn kind zijn of haar eerste telefoon?

OPPO introduceert nieuw Reno-toestel: OPPO Reno11 F 5G

OPPO's nieuwe toestel is aangekondigd: het gaat om de OPPO Reno11 F 5G en het is een midrange-toestel.

Mobile19.04.2024

OPPO introduceert nieuw Reno-toestel: OPPO Reno11 F 5G