Samsung onthult de Galaxy Fold

Samsung onthult de Galaxy Fold

Eerste 7.3 inch Infinity Flex Display ter wereld

Vorig artikel Volgend artikel

Samsung heeft de langverwachte Galaxy Fold onthult met een display dat kan worden opgevouwen tot een compacte versie met een cover-display. Het is het begin van een nieuw tijdperk van een volgende generatie smartphones. Het rechthoekige design wat de industrie letterlijk heeft gedomineerd lijkt zijn langste tijd te hebben gehad. Dat zijn tenminste de verwachtingen.

Samsung Galaxy Fold, nieuwe categorie, nieuwe mobiele ervaring maar geen nieuwe productnaam

De nieuwe Samsung Galaxy Fold met 's werelds eerste 7,3 inch Infinity Flex Display is dus ook het begin van een nieuwe categorie en moet de toekomstige gebruiker ook een nieuwe mobiele ervaring gaan bieden met functionaliteit die je niet vindt op een bestaande smartphone. Samsung claimt met de Galaxy Fold het beste van twee werelden te verenigen, een compact mobile device dat zich kan ontvouwen tot Samsungs grootste smartphone display ooit. De vraag is echter wel of de markt hierop zat te wachten en of je nog wel moet spreken van een smartphone. Dit zou het ultieme moment zijn om met het doorbreken van allerlei standaarden niet alleen een nieuwe categorie te claimen maar ook een nieuwe productnaam.

Galaxy Fold: smartphone en tablet in één device

De Galaxy Fold is een geheel nieuw type device wat ook een nieuwe mobiele ervaring gaat bieden. Wat die mobiele ervaring gaat betekenen, of we hem breed omarmen, er verliefd op worden of blij, blijft nog wel even gissen. Is het echt handig en wat betekent het beste van twee werelden. Dat is een prachtige ontdekkingsreis die er aankomt. Het is ook Samsung verras ons en toon aan dat dit het ultieme device waarop we zaten te wachten. Dat het technologisch mogelijk was wisten we eigenlijk wel.

Galaxy Fold: wat is er allemaal nieuw?

Nieuw scherm: Samsung vond een nieuwe polymeerlaag uit en creëerde een scherm dat ongeveer 50% dunner is dan een regulier smartphonescherm. Het nieuwe materiaal maakt Galaxy Fold flexibel en sterk.

Nieuw scharniermechanisme: Galaxy Fold opent soepel en natuurlijk, zoals een boek, en sluit plat en compact met een klik. Om dit te bereiken, ontwikkelde Samsung een geavanceerd scharnier met meerdere tandwielen. Dit systeem is ondergebracht in een verborgen behuizing voor een naadloze uitstraling.

Nieuwe ontwerpelementen: van het scherm tot de behuizing, Samsung onderzocht alle mogelijkheden. Zo bevindt de vingerafdrukscanner zich aan de kant waar je duim van nature rust, zodat het apparaat makkelijk ontgrendelt. De twee batterijen en componenten zijn gelijk verdeeld, zodat Galaxy Fold stabiel in je hand ligt. Kleuren zijn, Space Silver, Cosmos Black, Martian Green en Astro Blue en het gegraveerde scharnier met Samsung-logo maken de afwerking af.

Doe meer: Samsung heeft de Galaxy Fold van een nieuwe generatie AP-chipset voorzien met 12 GB RAM, vergelijkbaar met de prestaties van een pc. Het dubbele batterijsysteem verlengt de gebruiksduur aanzienlijk. Via Wireless PowerShare1 kan Galaxy Fold zichzelf én een tweede apparaat tegelijkertijd opladen.

Ultieme multimedia-ervaring: Galaxy Fold is ontworpen voor entertainment. Mede door het Dynamic AMOLED-display en het geluid van AKG speakers.

Samsungs meest veelzijdige camera ooit: het maakt niet uit op welke manier je het apparaat vasthoudt of ontvouwt, altijd staat één van de zes lenzen klaar om het moment vast te leggen. Galaxy Fold heeft drie lenzen aan de achterkant, twee aan de binnenkant en één op de cover. Het is bovendien mogelijk andere apps te gebruiken tijdens een videogesprek met je collega’s.

Samsung_Fold_3_apps
Galaxy Fold met 3 applicaties open

Galaxy Fold meer dan een mobiel apparaat

Met de Galaxy Fold heb je toegang tot een compleet ecosysteem van verbonden apparaten en diensten die Samsung in de loop der jaren heeft ontwikkeld om het leven van mensen makkelijker te maken. Denk aan Samsung DeX, Samsung Knox voor beveiliging van je data en Samsung Health voor het monitoren van je gezondheid.


Samsung heeft tijdens de ontwikkeling van de Galaxy Fold nauw samengewerkt met Google en de Android-ontwikkelaarscommunity om ervoor te zorgen dat je al je apps en services kunt blijven gebruiken op de Galaxy Fold.

De Galaxy Fold is vanaf het tweede kwartaal van 2019 beschikbaar. De te verwachten consumentenprijs van de Fold in Nederland kan zo maar richting de 2.000 euro gaan. Deze staat wel in verhouding tot de duurste Galaxy 10+ maar zal hierdoor vooralsnog een product worden 'for the happy few'.

samsung_Galaxy_fold3
Een 7.3 inch infinity Flex display
samsung_Galaxy_fold4
Fraai device, fraaie kleuren, iets minder fraaie prijs
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade....