Mobile06.12.2013

Gebruik Near field communication blijft zeer beperkt


gebruik-near-field-communication-blijft-.jpg
gebruik-near-field-communication-blijft-.jpg

Het gebruik van near field communication (nfc) blijft voorlopig zeer beperkt. Dat is de conclusie van een onderzoek van Deloitte bij ruim 1.700 Amerikaanse smartphonebezitters. De onderzoekers merken op dat slechts één op de dertig eigenaars van een mobiele telefoon aangeeft recent gebruik gemaakt te hebben van near field communication. Deloitte geeft daarbij aan dat 62 procent van de ondervraagden aangeeft dat zijn smartphone niet over de technologie beschikt. Slechts 10 procent van de gebruikers zou tot near field communications toegang hebben. De resterende 28 procent zegt niet te weten of zijn toestel het gebruik van de technologie mogelijk maakt.

Het aantal Amerikaanse eigenaars van smartphones die aangeven dat hun toestel de mogelijkheid tot near field communication biedt, is op één jaar verdubbeld,” aldus Deloitte. “Maar zelfs ondanks een groei met 103 procent, blijft de toepassing van de technologie beperkt. Uiteindelijk blijkt slechts 3,3 procent van alle smartphone-bezitters de voorbije maand daadwerkelijk op near field communication beroep gedaan te hebben.” 

Er wordt daarbij wel opgemerkt dat Apple zijn iphone niet met de technologie heeft uitgerust, waardoor een groot gedeelte van de markt afgesloten blijft. De iPhone heeft in de Verenigde Staten immers een aandeel van 40 procent op de smartphone-markt.

De onderzoekers zeggen wel vastgesteld te hebben dat de technologie bij mannelijke smartphone-bezitters populairder is dan bij de vrouwelijke consumenten. “Het onderzoek toonde aan dat 13 procent van de mannelijke respondenten aangeeft een smartphone te bezitten die het gebruik van de technologie mogelijk maakt, tegenover 7 procent bij het vrouwelijke publiek. In die populaties zegt bovendien 38 procent van de mannen de voorbije maand op de technologie beroep gedaan te hebben, tegenover 26 procent bij vrouwen. Daarmee kan worden gesteld dat ongeveer 5 procent van de mannelijke smartphone-bezitters de voorbije maand de technologie heeft gebruikt, tegenover minder dan 2 procent bij vrouwen.”

Dominique Dewitte

Dominique Dewitte is hoofdredacteur en mede-uitgever van het in Belgie populaire zakenportaal Express.be. Daarnaast is hij schrijver van boeken en publiceert hij als Blogger artikelen op Dutchcowboys.