Mobile06.03.2012

Draw Something populair alternatief voor Wordfeud-addicts


draw-something-populair-alternatief-voor.jpg
draw-something-populair-alternatief-voor.jpg

Elke dag bekijk ik uit nieuwsgierigheid de Android Market, om te kijken of er nog interessante apps zijn die de moeite waard zijn om te downloaden. Meestal zie ik dezelfde apps in de ranglijsten. Via Twitter verschenen er echter steeds meer tweets over Draw Something, die ook al een tijdje de lijst van populairste apps aanvoert. Ook bij de App Store van Apple staat deze app bovenaan in de lijst.

Bij zulke hypes horen we vaak dat de app al langer bestaat, zoals bij het net zo populaire Wordfeud. Draw Something bestaat sinds 1 februari voor alle iOS- en Android-apparaten. Het spelletje is inmiddels al meer dan zeven miljoen keer gedownload. De gratis versie is voorzien van reclames. Wil je het spel liever spelen zonder reclames, dan kost het €0,79 in de App Store en €0,74 in de Android Market.

Bij Draw Something is het de bedoeling dat de gebruiker een keuze maakt uit drie Engelse woorden en vervolgens het desbetreffende woord probeert na te tekenen. Een vriend moet vervolgens raden wat je probeert uit te drukken. Het leuke van Draw Something is dat er geen winnaar of verliezer is. Het enige wat telt, is teamwork. Voor elk goed geraden tekening krijgen beide gebruikers punten in de vorm van muntjes, die opgespaard kunnen worden om in de Shop nieuwe items te kopen voor het spel, zoals nieuwe kleurtjes om mee te tekenen.

Het belangrijkste bij zo’n app is dat de app goed en zonder problemen functioneert. Helaas zijn mijn eerste ervaringen op de Samsung Galaxy S2 (Android 4.0.3) niet echt geweldig. De app heeft veel tijd nodig om op te starten en ook het verbinden met Facebook kost erg veel tijd. Bij het opnieuw opstarten van de app maakt Draw Something opnieuw verbinding met Facebook, wat weer veel tijd kost. Ook crasht de app regelmatig. Natuurlijk zou dit aan mijn telefoon kunnen liggen, maar in de reviews in de Android Market lees ik dat ik niet de enige ben met klachten. Hoe zijn jullie ervaringen met Draw Something? En hoe denken jullie over deze app? Hypes komen en gaan, maar of Draw Something een blijvertje is, zou ik niet durven zeggen na deze eerste ervaringen.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.

Verder lezen over Apps

De dramatische Sonos-app lijkt weer de goede kant op te gaan

Wat heeft Sonos toch met zijn app gedaan? De meest basic mogelijkheden zijn er al twee maanden uit. Maar, ze komen terug.

Gadgets19.07.2024

De dramatische Sonos-app lijkt weer de goede kant op te gaan

AI-app Claude is nu beschikbaar op je smartphone 

Claude. Niet de zanger van dat catchy half-Franse nummer, maar de kunstmatige intelligentie-tool.

Online17.07.2024

AI-app Claude is nu beschikbaar op je smartphone 

TikTok komt met nieuwe app Whee: alleen voor je belangrijkste vrienden

TikTok introduceert Whee. Maar het is geen mogelijkheid via TikTok: het is een heel nieuwe app. Origineel is het alleen niet.

Social Media19.06.2024

TikTok komt met nieuwe app Whee: alleen voor je belangrijkste vrienden

Thuiswerkers, pas op als je af en toe doet alsof je werkt

Thuiswerkers hangen nu bedrijven ontdekken dat sommige mensen ‘als de kat van huis is dansen de muizen op tafel’ wel heel serieus nemen.

Online17.06.2024

Thuiswerkers, pas op als je af en toe doet alsof je werkt

5 signalen om datingfraude te herkennen

Ze verschijnen uit het niets en laten je sprakeloos achter. Plotseling ontmoet je de meest perfecte persoon die je je maar kunt voorstellen: lief, attent, charmant, en intelligent. Ze lijken altijd precies te weten wat te zeggen.

Cybercrime14.06.2024

5 signalen om datingfraude te herkennen

Alles dat je moet weten over iOS 18

iOS 18 bevat gloednieuwe aanpassings­mogelijkheden, een compleet vernieuwde Foto’s-app, een nieuwe verbindingsoptie en Apple Intelligence, het persoonlijke intelligentiesysteem van Apple.

Mobile11.06.2024

Alles dat je moet weten over iOS 18

Leica’s nieuwe app is voor wie de oude cameralook terugwil

Leica heeft een nieuwe app die heel geschikt blijkt te zijn voor wie terugverlangt naar oude camera’s. Het is de Leica Lux-app en je vindt in deze app verschillende kleurprofielen waarmee je de oldschool camera-looks kunt recreëren.

Mobile06.06.2024

Leica’s nieuwe app is voor wie de oude cameralook terugwil

Waar je rekening mee moet houden als je op Temu shopt

Temu is een populaire app, maar de winkel blijft maar onder vuur liggen door security-experts.

Gadgets06.06.2024

Waar je rekening mee moet houden als je op Temu shopt