Mobile22.10.2010

Meer dan 3 miljoen specifiek mobiele websites


meer-dan-3-miljoen-specifiek-mobiele-web.jpg
meer-dan-3-miljoen-specifiek-mobiele-web.jpg

Het mobiele internet omvat op dit ogenblik meer dan 3 miljoen websites die specifiek voor het platform werden ontworpen. Dat is een stijging van 2.000% op 2 jaar tijd. Zo bliijkt uit een onderzoek van DotMobi.

Er wordt aan toegevoegd dat de 1.000 grootste websites van de wereld ook het meest geneigd zijn om mobiel-vriendelijke alternatieven beschikbaar te stellen. Verder blijkt uit het onderzoek dat 40% van die websites een mobiele versie heeft. Bij de 10.000 grootste websites van de wereld daalt dat tot minder dan 30% en bij de 500.000 belangrijkste websites tot 19%.

DotMobi voegt er aan toe dat bedrijven met mobiel-vriendelijke websites een belangrijke concurrentiële voorsprong creëren bij het aantrekken van bezoekers, verkoop en klantentrouw. Bovendien blijken die voordelen zich ook te vertalen in een grotere verkoop op de desktop-variante van de website. Via

Dominique Dewitte

Dominique Dewitte is hoofdredacteur en mede-uitgever van het in Belgie populaire zakenportaal Express.be. Daarnaast is hij schrijver van boeken en publiceert hij als Blogger artikelen op Dutchcowboys.