Mobile25.09.2009

the Next Mobypicture


the-next-mobypicture.jpg
the-next-mobypicture.jpg

Vandaag presenteren tijdens Vodafone Mobile Clicks 6 mobile Start-Ups hun concept. Aan het woord komen Layar, Woobius, Q&A, My Name is E, Rummble en Mobypicture. De laatse, Mobypicture, presenteert niet alleen hun concept maar lanceert nog een zestal nieuwe diensten.

Mobypicture is ook een dienst waar wij zelf regelmatig gebruik van maken en te vaak worden vooral de technische aspecten van dit soort applicaties besproken. Toch is er een bovenliggende laag die misschien nog belangrijker is dan technologie zelf en dat is gemak. Van ons krijgt Mobypicture op dat vlak een hoog cijfer. Mathys van Abbe, oprichter van Moby geeft een kort overzicht.

Maps for all groups:
Voor iedere groep op Moby zijn de postings op de kaart te bekijken. Als de content van locatie informatie is voorzien wordt dit live op de kaart getoond. Ook worden de twitter berichten van de groep hier live in gestreamed. Als je op het tabje Moby Friends klikt zie je alleen de content van jouw vrienden (mobys en tweets). (vrienden kan je van al je sociale netwerken importeren: http://mobypicture.com/manage/friends)

Search
Content is te doorzoeken. Met name de mogelijkheden voor ontwikkelaars via de API zijn erg interessant. Zo kan content heel gemakkelijk op ander sites worden gebruikt.

Widgets
Er zijn twee soorten widgets voor de gebruikers toegevoegd. De Open Social widget is met een druk op de knop op diverse sites te plaatsen. De Map Widget is een kleine variant van de grotere Map en erg leuk voor blogs en event sites (zoals PICNIC09) http://www.mobypicture.com/mobylovespicnic

Android App
Er is een native client voor de Android uit! Hiermee kan heel simpel vanaf Android telefoons foto’s video en audio naar Moby en dus naar al je social sites worden verstuurd. Deze app is ook te branden en hiervoor hebben zich reeds twee klanten aangediend.

NUfoto iPhone App ligt in de store
De features zijn vergelijkbaar met die van de native Moby iPhone Client, maar voegt de mogelijkheid om direct naar NU te publiceren in een bepaalde categorie toe.

FreeLegends wordt vanavond gelanceerd in NY
Dit is een social game rond de Childrens Peace Prize winnaars en genomineerden. Op alle sociaale netwerken (Hyves, Facebook, Netlog) is de game te spelen. Je meldt je aan en ontvangt coole opdrachten die je via Moby kan vervullen. De opdrachten zijn gerelateerd aan de inspirerende verhalen van de genomineerde en winnaars van eerdere edities van de Kinder Vredes Prijs http://www.freelegends.org

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.