Spotify te beluisteren in meer landen

Spotify te beluisteren in meer landen

En nieuwe podcasts

Vorig artikel Volgend artikel

Muziek streamingdienst Spotify is nu al actief in 93 landen. Maar daar komen in de komende dagen tachtig landen bij. Hierdoor kan het Zweedse bedrijf een miljard extra mensen bedienen.

Het bedrijf heeft ook honderden miljoenen dollars uitgegeven om zijn podcast aanbod, dat nu meer dan 2,2 miljoen titels telt, te vergroten.

Spotify wil creatieve mensen de ruimte geven

Door nog meer landen in Azië, Afrika, het Caribisch gebied, Europa en Latijns-Amerika te bereiken, geeft Spotify een miljoenen nieuwe videomakers de kans om te creëren, ontdekken en een carrière op te bouwen in het maken van audio.

"Samen vertegenwoordigen deze markten meer dan een miljard mensen, waarvan bijna de helft al internet gebruikt", aldus Spotify-woordvoerder Alex Norstrom. "Sommige plaatsen waar we naartoe gaan, zoals Bangladesh, Pakistan en Nigeria, hebben de snelst groeiende internetpopulatie ter wereld", voegde hij eraan toe.

Spotify heeft ook een nieuwe abonnementsservice met een hogere geluidskwaliteit en een nieuwe advertentie marktplaats voor podcasts aangekondigd.

Nieuwe podcast met Bruce Springsteen en Barack Obama

Podcasts zijn een essentieel onderdeel van de strategie van Spotify, omdat ze zich proberen te onderscheiden van de concurrentie. Daarom heeft een podcast marktplaats opgezet.

En er komt een bijzondere samenwerking aan. Renegades: Born in the USA is een serie gesprekken tussen president Barack Obama en Bruce Springsteen over hun leven, muziek en blijvende liefde voor Amerika - ondanks al zijn uitdagingen.

Het tekende ook een deal met Warner Bros en DC voor een reeks verhalende podcasts.

[foto: Alexander Shatov on Unsplash]

age-barros-fK8n4RwGuEI-unsplash
Photo by Agê Barros on Unsplash
Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...