De Nachtwacht Awards staan in het teken van nachtradio

De Nachtwacht Awards staan in het teken van nachtradio

Vorig artikel Volgend artikel

De derde editie van De Nachtwacht Award gaat extra aandacht vragen voor de radioprogrammering in de nacht.

Nachtradio onder druk

Nachtradio staat volgens de organisatie in 2021 onder druk. ,,Zeker in de coronacrisis, waarin commerciële radio al dit voorjaar een flinke klap kreeg qua reclame-inkomsten, is er geen ruimte meer om de nachtbrakers gezelschap te houden met radioprogramma’s. De non-stop computer regeert op de commerciële stations, waar Qmusic, Radio 10 en Radio 538 tot een paar jaar terug nog gepresenteerde nachtprogramma’s kenden. Alleen op NPO Radio 1, Radio 2 en 3FM wordt nog live nachtradio gemaakt", zegt een woordvoerder van de Nachtwacht Award.


Zorgen om nachtradio

De Nachtwacht 2021-organisator Arjan Snijders maakt zich grote zorgen om de nachtprogrammering. Snijders: ,,De nachten lijken opgegeven terrein voor radiostations die er geld mee moeten verdienen. Ook het opleidingstraject, waarin aanstormende dj’s in de nacht kunnen proeven aan het echte werk, zijn afgebouwd of opgeheven. Het is een kaalslag voor de nachtelijke studenten, nachtwakers, chauffeurs en andere mensen die moeten werken of de slaap niet kunnen vatten."

unnamed
De derde editie van De Nachtwacht Award.

De Nachtwacht Award 2021

Vakplatform Spreekbuis.nl organiseert De Nachtwacht Award 2021 om de nacht-dj’s en hun programma’s te eren. Vanaf 5 januari kan het publiek kan stemmen op alle nachtprogramma’s die tussen 12 en 6 uur worden uitgezonden op FM landelijke radio. Er kan gestemd worden op makers zoals Giel Beelen, Jeroen van Inkel, Astrid de Jong, Mischa Blok, Gerard Ekdom, Rick van Velthuysen, Simone Walraven en vele anderen. De stemperiode loopt tot 21 januari 06:00 uur via spreekbuis.nl/nachtwachtaward

De Nachtwacht Award is vernoemd naar het legendarische TROS-nachtprogramma ‘Nachtwacht’ dat tot 1995 op Radio 1 & 2 en 3FM te beluisteren was. Dit programma werd gepresenteerd door onder andere Tom Mulder, Ferry Maat, Ad Roland, Rob van Someren en Ron Brandsteder.

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...