Belgische krant De Morgen maakt uniek jaaroverzicht van 2020

Belgische krant De Morgen maakt uniek jaaroverzicht van 2020

De chaos van het afgelopen jaar

Vorig artikel Volgend artikel

Voor de meeste Nederlander boven de rivieren zal het Belgisch Nederlandstalige dagblad De Morgen de - ver weg van hun bed show – zijn. In Vlaanderen wordt De Morgen (ooit een linkse partijkrant) gezien als een kwaliteitskrant, vergelijkbaar met bijvoorbeeld De Volkskrant in ons land. De krant is onderdeel van de Persgroep (DPG Media) waar ook onder andere Het Laatste Nieuws, Algemeen Dagblad en de regionale krant van Wegener Media toe behoren.

De chaos van 2020

Het jaar loopt ten einde, dat betekent lijstjes, lijstjes en overzichten van alle nieuwsfeiten, vooral gedomineerd door alles wat te maken heeft met de wereldwijde uitbraak van het Covid-19 virus, Black Life Matter en de Amerikaanse verkiezingen. Zo voelt het halverwege december in ieder geval voor veel mensen.

Maar natuurlijk was er meer nieuws en gebeurde er van alles. De Morgen heeft van wat zij noemen ‘De chaos van 2020’ alle nieuwsfeiten gebundeld op één interactieve pagina. Per maand word je getrakteerd op een geweldige en uitzonderlijke grafische presentatie die soms ook een raadspel is van waar de afbeeldingen voor staan.

Complimenten en wat ons betreft een meter Belgisch bier voor de bedenkers van dit grafisch hoogstandje. Als we bevrijd zijn van het virus stappen we graag in de auto om dat waar te maken. Fraai werk mensen van de De Morgen, het is top.

Rechten/eigendom en credits header: Dagblad De Morgen

Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade....