Media24.11.2010

Dutch Bloggies stoppen na 10 jaar


dutch-bloggies-stoppen-na-10-jaar.jpg
dutch-bloggies-stoppen-na-10-jaar.jpg

De Dutch Bloggies houden op te bestaan. Deze mededeling viel vandaag in de mailbox. De organisatie wil echter niet met de stille trom vertrekken en wil tijdens een Bloggersborrel in januari 2011 de Blogger van het Decennium kiezen.

Het persbericht begint met een boeiende uitspraak. Volgens de mannen is Bloggen dood, iets wat ze in hun kringen al jaren blijkbaar horen. Bloggen zou zijn ingehaald door Twitter en andere Sociale Media. Toch linken Twitteraars zonder nadenken naar hun weblog als ze hun hart willen laten spreken in meer dan 140 tekens. Blogging is here to stay. Enfin die tekst is voor de organisatie.

De organisatie : “Wij van de Dutch Bloggies hebben een ander besluit genomen: we stoppen ermee. Na tien jaar vinden we het mooi geweest. Deze prijs voor de beste weblogs van Nederland is in de loop der jaren een begrip geworden. Niet iedereen was het altijd met ons eens, maar menig winnaar kreeg wel ruimschoots aandacht van de landelijke pers.

Tien jaar geleden was de eerste uitreiking van de Dutch Bloggies. Aanvankelijk nog online, maar uiteindelijk veroverden we zelfs het Paard van Troje en het stadhuis in Den Haag. Vorig jaar was voor ons het voorlaatste hoogtepunt. Het is goed zo, we sluiten dit hoofdstuk af”.

“De Stichting Dutch Bloggies zal binnenkort door het bestuur worden opgeheven. We hebben er veel liefde en energie in gestoken, maar vinden het nu tijd om te stoppen. Dat doen we graag feestelijk. In januari organiseren we een nieuwjaarsborrel voor de Nederlandse blogosfeer, om oude tijden af te sluiten en nieuwe tijden in te luiden”.

“We willen iedereen bedanken die de Dutch Bloggies in de loop der jaren heeft gesteund. Ook dank aan alle bloggers, voor wie deze prijs ooit in het leven is geroepen”.

Wij van DC-eend DutchCowboys danken de organisatie voor het ooit winnen van een Bloggie, voor hun aandacht die zij hebben gegegeven aan heel veel onbekende bloggers die dankzij de Dutch Bloggies in de spotlights hebben mogen staan en al die vrije uren die zij er belangeloos hebben ingestoken. We danken ze niet voor de eenzijdige manier hoe zij echter naar Bloggen hebben gekeken. Die heeft ons in hoge mate verbaasd. Maar ook dat is geschiedenis.

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.