Media18.09.2008

Interview Michiel Frackers over Eday’08


interview-michiel-frackers-over-eday-08.jpg
interview-michiel-frackers-over-eday-08.jpg

Michiel Frackers(Planet, Quotenet, frackers.com, 925) is dé moderator van Emerce Eday 2008. Tijdens de Eday op 18 september -in de Doelen Rotterdam- is hij de man die in de Grote Zaal Eday 2008 tot een unieke experience gaat maken. We spreken Michiel Frackers nog nèt voor zijn trip richting Rotterdam..

.. Wat is precies jouw rol tijdens de Eday de 18e september?

Ik ben dagvoorzitter, dus ik leid de keynote-sprekers in en zorg dat ze niet uitlopen, zodat iedereen op tijd naar het toilet kan, kan twitteren, netwerken etc.

– Een brutale vraag, maar ga je als voorzitter ergens 925.nl langs laten komen of promoten?

Nee hoor. 925 heeft alleen een rol omdat mijn collega Nina Pierson het einde van de pauzes aankondigt. Zo verdelen we het werk.  Nina en ik maken tussendoor samen een Business Report voor 925. Dat is een filmpje waarin we een onderwerp nader belichten.

– Waar gaat dit 925-business report over?

Dit keer: is crowdsourcing een korte hype (zoals Second Life) of is het een serieuze ontwikkeling die bedrijven nauwgezet moeten volgen en zelf ook gebruiken?
Ook is mijn collega Alexander Klopping aanwezig die live op
www.925.nl verslag zal doen van de belangrijkste sessies.

– Heb je live kanalen naar de site 925.nl of je eigen blog, via twitter/ Skypevideo of andere Web2-kanalen waar 9-to-5 people jouw live kunnen volgen?

Nee, helaas. Ik sta op het podium van 9 tot 6 en dat vind ik al lastig genoeg. Ik blog/ Twitter/ Skype verder niet.

– Ga je zelf workshops volgen tijdens de Eday?

Ik kan nergens anders heen dan de Grote Zaal, waar ik de hele dag sta.

– Naar welke sprekers kijk je uit om te ontmoeten?

Ik ben erg benieuwd naar Dan Lyons(de Fake Steve Jobs) omdat ik verschrikkelijk om zijn boek heb moeten lachen. Zo knap geschreven. Echt heel goed gedaan.

 
– Als je zelf een workshop zou geven tijdens de Eday, waar zou je die over geven?

Een workshop vol tips, zoals:

1. laat je nooit betalen in Linden dollars 😉

2..

Nee grapje. Serieus zou ik een workshop willen houden over en voor start ups in Nederland. Daarbij de focus leggen op de vele valkuilen die startups in Nederland tegenkomen. Ik zou het daar vooral over de focus hebben, de focus die je ook als startup direct op de klanten moet leggen. 

– Op je eigen weblog frackers.com combineer je feilloos media/ economie en (web)techniek.  Zou deze mix een aanleiding kunnen zijn voor een workshop?

Ik zou wel een workshop over het integratiebeleid in de praktijk wil geven. Hoe ga je om met minderheden maar ook met herintredende vrouwen. Hoe zorg je ervoor dat je bedrijf niet alleen hetzelfde soort mensen(leeftijd, geslacht, achtergrond) in dienst heeft en waarom is dat belangrijk?

 – Aan het einde van de Eday 2008 wordt de Beste Website van het Jaar gekozen. Welke beste website hoop jij dat gaat winnen bij deze Eday?

Ik mag geen voorkeur uitspreken. Ikzelf en de nonnen waarmee ik samen de prijs uitreik moeten onafhankelijk blijven 😉

– Dank voor je tijd, dank voor dit interview!

Graag gedaan. Iedereen veel plezier tijdens de Eday!

Patrick Petersen interviewde Michiel Frackers over de Eday 2008. 

Patrick Petersen

Vreemde eend Patrick Petersen RDM MA MSc is een ervaren ondernemer, spreker en docent (aan onder andere Nyenrode Business University, Beeckestijn Business School en EURib) die het nuchtere ‘lachen en leren’ combineert in zijn inspirerende optredens. Senior online strateeg, crossmediaal marketeer, contentmarketeer, internetondernemer, internationaal spreker, docent en auteur. Hij studeerde af op divers eigen (content-) marketingmodellen die hij voor tal van internationale organisaties, zoals Heijmans, Hästens, Somfy smart home, Trendhopper holding, T-Mobile Nederland, AtMostTV, TU Delft, IKEA Nederland, MTV Europe en Coolcat, succesvol in de praktijk bracht.

Verder lezen over Interview

Interview met de acteurs uit Abigail: “Bloed? Gebruik scheerschuim!”

Ze lijkt een perfect klein meisje, maar als ze ontvoerd wordt, dan blijkt dat de ontvoerders een groter probleem hebben dan haar vader die de topman in de criminele onderwereld is... We interviewden de cast van de nieuwe horrorcomedy Abigail.

Entertainment17.04.2024

Interview met de acteurs uit Abigail: “Bloed? Gebruik scheerschuim!”

​Solliciteren doe je tegenwoordig gewoon via TikTok

Vroeger als je in een vacature las dat je een video van jezelf moest maken, dan zou je er bijna de baan van je dromen voor opgeven: het was allemaal wat ongemakkelijk. Tegenwoordig leven we in een wereld die aan elkaar h...

Social Media25.09.2023

​Solliciteren doe je tegenwoordig gewoon via TikTok

Oxenfree II: “Moet voelen alsof je in Stranger Things meespeelt”

Netflix heeft in zijn poging serieuzer te worden genomen in de gamewereld studio Night School bereid gevonden om zijn verhalende, kunstige avontuur Oxenfree van een tweede deel te voorzien. Een logische keuze, want Oxenf...

Gaming12.07.2023

Oxenfree II: “Moet voelen alsof je in Stranger Things meespeelt”

​Citadel-actrice Ashleigh Cummings: “Ik moet nog 2 afleveringen zien”

Hij hangt in de abri’s, hij wordt veel bekeken en hij is sinds vandaag over de helft van zijn eerste seizoen: Citadel. De nieuwe serie van Amazon Prime Video kreeg gemengde reviews, maar wordt desondanks toch veel beke...

Entertainment12.05.2023

​Citadel-actrice Ashleigh Cummings: “Ik moet nog 2 afleveringen zien”

​Huawei werkt met Gentle Monster aan nieuwe slimme zonnebril

Huawei komt in de tweede helft van 2022 met een nieuwe slimme zonnebril, in samenwerking met het merk Gentle Monster. Dat zegt Huawei countrymanager Carlos Wubilin in een interview met ons. Virtual Reality-bril Huawei H...

Gadgets07.02.2022

​Huawei werkt met Gentle Monster aan nieuwe slimme zonnebril

Interview met DJ Sam Feldt tijdens TNW 2021 editie

DC blogger-vlogger Patrick Petersen interviewt Sam Feldt tijdens de TNW 2021 editie. Deze hybride editie van The Next Web vond in het ‘Taets Art and Event Park’ in Amsterdam plaats. Sam Feldt Sam Feldt (Boxtel, 1993...

Video12.10.2021

Interview met DJ Sam Feldt tijdens TNW 2021 editie

Disney Imagineer Sylvie Massara: “Je moet dromen laten uitkomen”

Disneyland Paris heeft meerdere officiële Disney-hotels. Je hebt het zeer luxe Disneyland Hotel, dat de ingang is van het park, maar er is ook een meertje met daaromheen enkele hotels: Hotel New York, Newport Bay Club e...

Entertainment14.07.2021

Disney Imagineer Sylvie Massara: “Je moet dromen laten uitkomen”

Investeerder en ondernemer Pieter Schoen “Onlinediensten zijn kansrijk in deze tijd”

Bij DutchCowboys houden we interessante startups al jaren nauwlettend in de gaten. Dit keer kregen we de kans om een gesprek te voeren met iemand die interessante startups ook in de gaten houdt, namelijk de Rotterdamse o...

Startups17.04.2020

Investeerder en ondernemer Pieter Schoen “Onlinediensten zijn kansrijk in deze tijd”