Lifestyle24.07.2018

Terug van weggeweest, de leren bank


Jarenlang werden ze afgeschilderd als saai, oubollig en niet meer van deze tijd. Maar inmiddels is een leren bankstel weer helemaal in. Sfeervol, comfort en stoer, wat wil je nog meer. We zetten de voordelen van het hebben van een leren bankstel even op een rijtje.

Eenvoudig schoon te houden

Heerlijk natuurlijk die temperaturen van 30 graden en hoger. Maar dat zorgt er vaak wel voor dat het bij jou binnen niet uit te houden is. Je zweet wat meer, loopt nog met zonnebrand op, of komt net terug van een lange dag aan zee om vervolgens even lekker in de bank te ploffen.

Allemaal geen probleem. Alsmede ook de vlekken die de kids maken tijdens het tv kijken, of de hond die na het uitlaten even iets te enthousiast is. In onderhoud is een leren bank namelijk veel gemakkelijker dan bijvoorbeeld een stoffen bankstel. Hierbij speelt uiteraard wel de kwaliteit van het leer een rol. In de meeste gevallen veeg je alles met een natte doek er snel vanaf.

Het leer behandel je uiteraard wel af en toe met een speciaal product (dat er meestal bijgeleverd wordt) omdat leer natuurlijk wel wat gevoeliger is voor krassen. Maar bijna alle dagelijkse dingen veeg je er dus zo vanaf.

Duurzaam

Behalve dat ze makkelijker schoon te houden zijn gaan ze ook een stuk langer mee. Wederom moet je dan wel beschikken over kwaliteitsleer. Maar daar zal je echt jaren lang plezier van hebben. Je betaald er wel wat extra voor ten opzichte van een stof bankstel.

Steeds betere look

Leren banken zijn niet alleen praktisch, maar worden met de jaren alleen maar mooier. Dat is tevens een van de redenen dat het leren bankstel weer helemaal terug is. Die beetje vintage look past perfect bij de meubeltrends van nu.

Neutraal

Voordeel is dat de banken vaak over een wat meer neutrale kleur beschikken. Hierdoor zijn ze in bijna iedere inrichting wel in te passen. Dus gaat je woonkamer een keer de schop op, no worries, die lekkere bank van jou kan dan prima blijven staan.

Toe aan een nieuwe bank, denk dan zeker even aan leer, het is echt weer helemaal terug van weggeweest, en dat zie je ook zeker terug in ondermeer het online aanbod.