Lifestyle28.03.2021

Oeps! Nieuwe Michelinsterren al bekendgemaakt: dit zijn de tien gelukkigen


In de Whatsapp-groepsgesprekken van tien Nederlandse restaurants was het zaterdagochtend enorm rumoerig. Aankomende maandag onthult Michelin de nieuwe Michelingids Nederland, maar per abuis waren in de Michelin-app zaterdagochtend al de tien restaurants te zien die maandag te horen krijgen dat ze een nieuwe ster krijgen. De screenshots uit de app gingen natuurlijk als een lopend vuurtje rond.

Het is natuurlijk super zuur voor Michelin die voor komende maandagochtend een feestelijke onthulling van de nieuwe sterren heeft gepland. Toch is het een geweldige opsteker voor alle tien de restaurants en ook voor de hele horeca omdat er zo toch wat positieve opwinding was vanochtend.

Tien nieuwe sterren

In totaal worden er tien nieuwe Michelinsterren uitgedeeld: acht restaurants ontvangen hun eerste ster en twee restaurants krijgen er een tweede ster bij. Wie de groene sterren ontvangt en welke restaurants een ster kwijt zijn geraakt, was nog niet te ontdekken. Om daar achter te komen moet er toch echt even tot maandag gewacht worden.

Wel is duidelijk geworden welke restaurants de nieuwe sterren hebben ontvangen.

De acht restaurants die voor het eerst een Michelinster krijgen:

  • Daalder (Amsterdam)
  • Wils (Amsterdam)
  • Pieters Restaurant (Bergambacht)
  • Tilia (Etten-Leur)
  • Kasteel Heemstede (Houten)
  • De Nieuwe Winkel (Nijmegen)
  • Zeezout (Rotterdam)
  • Meliefste (Wolphaartsdijk)

En buurman Piet kan blij zijn, want Brut 172 (Reijmerstok) van chef Hans ten Wolde is een van de twee restaurants die een tweede ster heeft verdiend. De ander is Restaurant 212 van chef Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot in Amsterdam.

Goede reactie

Inmiddels heeft Michelin met een goede knipoog gereageerd. Want zo’n klein foutje mag de pret verder niet drukken. Voor alle tien restaurants is dit een fantastische opsteker in deze moeilijke tijd en zo kan er maandag wat meer aandacht komen voor bijvoorbeeld de groene sterren.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.

Verder lezen over Food

Douwe Egberts oudste spaarprogramma van Nederland wordt 100 jaar

Heerlijk om in dit techno tijdperk even een berichtje te maken over een 100-jarig fenomeen. Gisteren was het namelijk precies 100 jaar geleden dat Douwe Egberts haar legendarische spaarprogramma lanceerde. Het sparen van...

Coffee corner05.03.2024

Douwe Egberts oudste spaarprogramma van Nederland wordt 100 jaar

KLM zet AI in tegen voedselverspilling

KLM zorgt ervoor dat ze aan boord van vliegtuigen minder voedsel verspillen door het toepassen van kunstmatige intelligentie. AI-programma’s stellen de vliegmaatschappij in staat beter te voorspellen hoeveel passagiers...

Nieuws07.02.2024

KLM zet AI in tegen voedselverspilling

Domino’s DxB: een e-bike met ingebouwde pizza-oven

Domino’s blijft innoveren en nieuwe manieren bedenken voor maaltijdbezorging. De volgende stap is Domino’s DxB, een e-bike die speciaal is ontwikkeld om kwaliteit en warmte te waarborgen tijdens het bezorgen van pizz...

Gadgets16.01.2024

Domino’s DxB: een e-bike met ingebouwde pizza-oven

Het is wel nog een demo-model
HelloFresh en Nierstichting gaan voor minder zout

HelloFresh is een populaire maaltijd bezorgservice, vooral bij werkende millennials. Elke week een doos met een aantal kant en klare ingrediënten en de bijbehorende recepten. Kruiden, zoals zout en peper, moet je zelf t...

Nieuws19.09.2023

HelloFresh en Nierstichting gaan voor minder zout

Volkswagen verhoort curryworst smeekbedes

Iets meer dan twee jaar geleden besloot Volkswagen dat het tijd was om de bedrijfskantine van het bedrijf te ontdoen van vlees. Een van de populairste lunchsnacks wat nota bene de Volkswagen Curryworst. Inderdaad, een wu...

Nieuws31.08.2023

Volkswagen verhoort curryworst smeekbedes

​Een eigen restaurant beginnen? Hier moet je op letten

Sta je graag in de keuken en kun je ook nog eens goed koken? Dan droom je er misschien van om een eigen restaurant te beginnen. Een spannende onderneming, zeker als je nog niet eerder voor jezelf gewerkt hebt. Voordat je...

DC Business03.07.2023

​Een eigen restaurant beginnen? Hier moet je op letten

​Het is BBQ-tijd: drie tips voor goed vlees

Barbecueën kan heel goed vegetarisch, maar traditioneel gezien wordt deze vorm van koken gezien als het summum voor vleeseters. Kijk bijvoorbeeld maar naar een Netflix-serie als Barbecue Showdown. Maar wat die koks als...

Lifestyle28.06.2023

​Het is BBQ-tijd: drie tips voor goed vlees

The GlenDronach, Schotse whisky met Spaanse roots

Als liefhebber van whisky, en dan bedoel ik wel het échte goede ‘spul’, is Schotland natuurlijk dé place to be. Welnu, onlangs was ik op bezoek bij The GlenDronach. Een kleine distilleerderij in de East-Highlands,...

Nieuws20.06.2023

The GlenDronach, Schotse whisky met Spaanse roots