Lifestyle08.05.2018

Mijlpaal: Philips verkocht al 1 miljard elektrische verzorgingsproducten voor mannen


Philips, wereldwijd een marktleider op het gebied van gezondheidstechnologie, heeft vandaag laten weten een nieuwe mijlpaal bereikt te hebben. Namelijk die van één miljard verkochte elektrische verzorgingsproducten voor mannen. Deze productgroep vertegenwoordigt een breed assortiment van Philips met onder meer scheerapparaten, baardtrimmers, tondeuses en natuurlijk ook de OneBlade

Technisch talent

In Drachten vindt al sinds de jaren ‘50 van de vorige eeuw een deel van de wereldwijde productie van scheerapparaten plaats. Hier werken 2.000 mensen uit 35 verschillende landen, waaronder 600 technici die zich exclusief met ontwikkeling bezighouden.

Dit ontwerp- en ontwikkelteam bevindt zich in het hart van een waar ecosysteem van technisch talent dat ondersteuning biedt aan een uiterst concurrerend, 24 uur per dag draaiend, in hoge mate geautomatiseerd productieproces, gericht op de onbeantwoorde verzorgingsbehoeften van Philips-klanten.

De vestiging in Drachten – die ook andere innovaties ontwikkelt, zoals Senseo-koffiezetapparaten, Ladyshaves en stofzuigers – en de leveranciers waar de vestiging mee werkt, maken deel uit van Philips’ mondiale innovatie- en productiecapaciteit die verspreid is over meerdere regio’s.

Persoonlijke verzorging

Dankzij tientallen jaren ervaring is Philips toonaangevend op het gebied van persoonlijke verzorging en biedt het innovatieve producten die elk individu ondersteunen met oplossingen die specifiek op zijn behoeften zijn toegesneden.

Ons succes op het gebied van verzorgingsproducten voor mannen begon in 1930, toen Alexandre Horowitz, een jonge Philips-technicus, geïnspireerd raakte door de Philips-technologie voor fietsdynamo’s. Op basis hiervan bedacht hij een rotatiesysteem met drie mesjes die ronddraaiden onder een cirkelvormige scheerkop met sleufjes,” aldus Jack van Strien, hoofd van het Philips-onderdeel Personal Care.

Zinvolle innovaties

Als internationale onderneming op het gebied van gezondheidstechnologie die zich richt op zinvolle innovaties besteedt Philips jaarlijks circa 1,7 miljard euro aan onderzoek en ontwikkeling, waarvan circa 700 miljoen euro in Nederland.

Philips was in 2017 een van de meest actieve aanvragers bij het Europees Octrooibureau, dankzij de output van verschillende innovatiecentra. Ons volledige portfolio van intellectuele-eigendomsrechten omvat op dit moment 62.000 patentrechten, 37.600 handelsmerken, 47.800 modelrechten en 3.000 domeinnamen.

Verder lezen over Philips

Probleem Philips Hue-lampen: branden ongewenst op volle kracht

Philips Hue-lampen kampen op dit moment alleen met een probleem, waardoor ze zichzelf nogal op de voorgrond zetten. Ze branden op 100 procent.

Gadgets10.07.2024

Probleem Philips Hue-lampen: branden ongewenst op volle kracht

Nieuwe Philips Hue Twilight-lamp: voor niets gaat de zon op

Philips heeft zijn nieuwe Hue-lamp aangekondigd. Het is een interessant apparaat dat doet denken aan een wake-uplight, maar komt wel met een flink prijskaartje.

Gadgets19.06.2024

Nieuwe Philips Hue Twilight-lamp: voor niets gaat de zon op

5 redenen om juist nu een Ambilight TV te kopen

Philips TV zal na 73 jaar tv-kijken in Nederland (waar zij de grondlegger van zijn) voor jou niet een onbekende zijn. In 1985 waren zij daarnaast de eerste die met de platte tv kwamen zoals we die tegenwoordig kennen en dit jaar vieren ze het 20-jarige bestaan van Ambilight TV.

Technology29.05.2024

5 redenen om juist nu een Ambilight TV te kopen

Review: De Philips OLED808 Ambilight TV geeft je een meer meeslepende ervaring

Het is een televisie voor iedereen die op zoek is naar een indrukwekkende kijkervaring. Zoals je gewend bent van Philips is ook dit weer een meesterwerk in beeldtechnologie.

Technology10.05.2024

Review: De Philips OLED808 Ambilight TV geeft je een meer meeslepende ervaring

De OLED+959 is het nieuwe vlaggenschip van Philips TV

In Barcelona kondigde Philips vorige maand weer veel nieuwe producten aan voor 2024. Waaronder ook het nieuwe vlaggenschip in het Ambilight TV-assortiment van 2024. De OLED+959 is de nieuwe definitie van een toonaangeven...

Entertainment22.02.2024

De OLED+959 is het nieuwe vlaggenschip van Philips TV

Met een helderheid van 3.000 nits, Ambilight Plus en meer!
​Philips komt met deurslot dat je toelaat op basis van je hand

Philips Hue timmert flink aan de smarthomeweg. Lange tijd waren het alleen lampen, maar dat wordt al steeds meer beveiliging, zoals camera’s. Het volgende waar het bedrijf zich op stort zijn deursloten. En daaraan voeg...

Gadgets09.01.2024

​Philips komt met deurslot dat je toelaat op basis van je hand

Philips haalt honderden MRI-scanners terug wegens ontploffingsgevaar

Het nieuws dat Philips meer dan 300 MRI-scanners die het bedrijf tussen 2005 en 2014 geleverd heeft nu moet terughalen vanwege mogelijk gevaar voor ontploffing is er een die de gezondheidsdivisie van het bedrijf er eigen...

Nieuws21.12.2023

Philips haalt honderden MRI-scanners terug wegens ontploffingsgevaar

​Philips The One review: Is deze 4K-Ambilight TV goed genoeg?

Philips-televisies zijn al jaren in trek en dat komt vooral door dat imposante Ambilight dat tegen je muur aan schijnt. Zelfs als je een muur hebt waarop een poster hangt, of een muur met reliëf hebt, dan springt dat li...

Gadgets12.12.2023

​Philips The One review: Is deze 4K-Ambilight TV goed genoeg?