Lifestyle19.06.2019

Levchenko ambassadeur duurzame fashion start-ups


Maatpakken van 100% gerecycled materiaal

Voormalig voetballer en modeliefhebber Evegeniy Levchenko heeft zich als ambassadeur verbonden aan twee Nederlandse fashion startups. Het gaat om stoffenfabriek Khaloom en pakkenmaker Suittruck. Om zijn ambassadeurschap te vieren heeft hij een maatpak ontworpen van 100% gerecycled denim.

Dit maatpak is uniek in de mode-industrie omdat het volledig gemaakt is uit gerecyclede garen. Er is een crowdfunding opgezet voor het maken van de eerste 50 pakken. Met de opbrengst van deze crowdfunding wil Khaloom haar assortiment uitbreiden en de mainstream markt bedienen.

De samenwerking tussen deze drie partijen is bedoeld om aan te tonen dat 100% gerecycled textiel de toekomst van de mode-industrie is. Levchenko hierover: “Recycling van textiel staat anno 2019 nog steeds in de kinderschoenen. De exclusiviteit en hoge kwaliteit van deze maatpakken van Khaloom en Suittruck laat zien wat er mogelijk is met gerecycled textiel. Daar kan de hele industrie een voorbeeld aan nemen. Daarnaast hoop ik als modeliefhebber én voorstander van de circulaire economie dat dit initiatief helpt om meer bewustzijn te creëren in deze consumptiemaatschappij waarin we met elkaar zóveel kopen, kopen, kopen: mínder kwantiteit, méér duurzaamheid.”

Yevgeni-Levchenko
Yevgeni-Levchenko

Maatwerk vanuit een truck

Startup Suittruck heeft een nieuwe manier van maatwerk leveren geïntroduceerd in Nederland. Ze rijden met een truck voor bij een klant waar een full-body scan gemaakt wordt om de juiste afmetingen te verkrijgen. De klant kiest vervolgens uit welke knopen, stijl en stof het pak moet bestaan, en daarna wordt het pak gemaakt met de 100% gerecyclede en handgewoven stoffen van Khaloom.

In een online profiel worden alle maten en gegevens opgeslagen van de desbetreffende klant. Zo kan er op een later tijdstip online een nieuw item worden besteld. Door deze meetmethode en aanpak wordt er uitsluitend geproduceerd wat nodig is en wordt op deze manier verspilling van energie en materialen voorkomen.

Foto’s via Nanda Hagenaars

Verder lezen over Duurzaam

Merganser: een Offshore Floating Solar platform in de Noordzee

Met steun van energieproducent RWE heeft het Nederlands-Noorse bedrijf SolarDuck haar Offshore Floating Photo-Voltaic (OFPV) platform geïnstalleerd - een op zee drijvend platform dat zonne-energie opwekt.

Nieuws04.07.2024

Merganser: een Offshore Floating Solar platform in de Noordzee

Zo denken Nederlandse datacenters energie te kunnen besparen

Vertegenwoordigers van de datacenters in Nederland hebben de koppen bij elkaar gestoken om energie te besparen.

Nieuws27.06.2024

Zo denken Nederlandse datacenters energie te kunnen besparen

Zonnepanelen lonen nog altijd

In een wereld waar duurzaamheid en energiebesparing steeds belangrijker worden, blijven zonnepanelen een populaire keuze voor huiseigenaren. De afschaffing van de salderingsregeling roept echter vragen op over de rendabiliteit van deze investering.

DC Business24.06.2024

Zonnepanelen lonen nog altijd

5 x waarom een goede verpakking telt bij webshops

Als je iets bij een kleine webwinkel bestelt, zeker als het een op papierwaren of cadeautjes toegespitste webshop is, dan weet je dat je vaak dat beetje extra kunt verwachten.

Online17.06.2024

5 x waarom een goede verpakking telt bij webshops

Zo haal je magnesium uit je voeding

Ben je wat meer aan het sporten, heb je last van je zenuwen of wil je gewoon bijdragen aan een goede gezondheid? Dan is magnesium uit voeding een essentieel mineraal om je lijf te helpen.

Lifestyle17.06.2024

Zo haal je magnesium uit je voeding

Huizen worden met speciaal energiecement een soort giga-accu’s

De knappe koppen van MIT hebben cement ontwikkeld dat vol energie zit. Hiermee maak je in één keer een giga-accu van je woning.

Technology14.06.2024

Huizen worden met speciaal energiecement een soort giga-accu’s

Terugleverkosten bij zonnepanelen: zo verminder je ze

De slimste manier om je terugleverkosten laag te houden, is door zoveel mogelijk van je eigen energie zelf te gebruiken. Wat je immers zelf gebruikt, hoef je niet terug te leveren. En kost je dus niets extra’s. Zo houd je grip op je energierekening.

Technology13.06.2024

Terugleverkosten bij zonnepanelen: zo verminder je ze

Houd je energierekening laag 
Industrie 5.0: Integratie van menselijke ethiek en machinale efficiëntie voor duurzame groei

Industrie 5.0 staat voor schaalbaarheid met een doel: bedrijven groeien op een manier die zowel de samenleving als het milieu ten goede komt. Het introduceert systemen die menselijke creativiteit en machinale efficiëntie combineren om flexibele en veerkrachtige bedrijfsmodellen te ontwikkelen. 

Technology11.06.2024

Industrie 5.0: Integratie van menselijke ethiek en machinale efficiëntie voor duurzame groei