Lifestyle20.09.2019

Gezond weer aan het werk: zo doe je dat! (9 tips)


Als je na de vakantie weer uitgerust terugkeert naar kantoor, kun je je wellicht niet voorstellen dat het je gaat lukken om in alle werkdrukte aandacht te hebben voor je gezondheid. Probeer dan deze negen simpele tips en tricks om ook op kantoor te werken aan een betere gezondheid en meer energie.

1. Beweeg zoveel mogelijk

Het lijkt misschien niet gemakkelijk om te bewegen als je de hele dag achter de computer zit, maar het is niet onmogelijk. Bewegen voorkomt niet alleen een stijve nek en rugklachten. Het is ook nog eens heel gezond voor je brein, hart en mentale gezondheid. In dit artikel vind je tips om meer te bewegen.

2. Wandelend overleggen

Heb je een overleg, kijk dan of je wandelend kan overleggen met collega’s. Dan kun je even je spieren strekken, genieten van de frisse lucht en kom je wellicht op creatieve ideeën om kansen te benutten en uitdagingen te lijf te gaan.

3. Neem de trap

Dit is een snelle manier om je hartslag omhoog te brengen en je lichaam te laten werken als je geen tijd hebt voor een workout. Heeft het kantoor waar je werkt veel verdiepingen, dan kun je er eventueel voor kiezen om een deel met de lift af te leggen om jezelf niet uit te putten. Je kunt ook kijken of je je conditie kunt opbouwen door iedere paar dagen een stuk trap erbij te nemen. Of ga eens rennend de trap op.

4. Ga ’s middags een uur sporten

Je hebt misschien het idee dat je tijdens je werkdag alle beschikbare tijd moet benutten. Toch kan het je productiviteit enorm verhogen als je ’s middags een uur gaat sporten. Daardoor doe je meer in minder tijd en spaar je tijd in plaats van dat je tijd verliest. Probeer het eens!

5. Werk buiten

Je natuurlijke leefomgeving bestaat niet uit een ruimte met Tl-licht en computerschermen. Neem je laptop of notebook daarom mee naar buiten en zoek een plek op die rustig is, zoals een park of rustig terras. Zo kun je ongestoord werken en krijg je meteen vitamine D binnen. Bovendien werkt buiten werken stressverlagend.

6. Vervang het derde of vierde kopje koffie

In plaats van nog meer cafeïne in je lichaam te pompen, kun je het tweede, derde of vierde kopje koffie van die dag vervangen door cafeïnevrije koffie, een glas water of kruidenthee.

Door na lunchtijd geen cafeïne meer te nemen, slaap je ’s bovendien beter. Cafeïne kan je namelijk tot zes uur erna wakker houden.

7. Start een gezonde kantoorgewoonte

Hoe gaaf is het om samen met je collega’s op een vast moment op de dag het werk neer te leggen en samen 10 push ups (of meer) te doen? Je kunt ook andere gezonde kantoorgewoontes bedenken, zoals ‘woensdag saladedag’ of iedere dag 10 minuten wandelen met z’n allen.

8. Breng je eigen lunch mee

Als je je eigen lunch klaarmaakt, kun je zelf bepalen wat voor gezonds je meeneemt. Het maakt een groot verschil voor je gezondheid als je alleen maar gezonde producten in je lunchbox stopt.

Denk aan een goed vullende salade, een zelfgemaakte soep of een omelet met een vulling van groenten en fetakaas. Hiermee krijg je alleen gezonde voedingsstoffen binnen die je nieuwe energie geven en een middagdip voorkomen.

9. Zoek collega’s op die gezond eten

Als je je omringt met collega’s die gezond eten, is het veel gemakkelijker om ook voor iets gezonds te kiezen. Bovendien kan het je enorm inspireren als je collega’s lekkere en gezonde hapjes meenemen naar het werk. Zoek hen dus op, dan steun je elkaar in gezonde eetgewoonten.

Deze blogpost is geschreven door Annemiek, Puur Figuur.

Verder lezen over eHealth

Dit zijn 4 tips om je gehoor te verbeteren

Je kunt vaak horen dat je je gehoor moet beschermen, maar wat als je het niet zozeer wil beschermen, maar juist wil verbeteren? Dat kan gewoon. Er zijn meerdere manieren om je gehoor te verbeteren, waardoor je bijvoorbeeld muziek of de stem van je geliefde kunt horen zoals het bedoeld is. We geven je 4 tips om je gehoor te verbeteren.

Lifestyle03.07.2024

Dit zijn 4 tips om je gehoor te verbeteren

Symposium ‘Artificial Intelligence’ door het Jeroen Bosch Ziekenhuis

Eerder deze maand organiseerde het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) een symposium getiteld ‘Artificial Intelligence’. Dit evenement was speciaal bedoeld voor de medewerkers van het ziekenhuis om hen bewust te maken van de mogelijkheden van Artificial Intelligence (AI) en de impact ervan op hun dagelijkse werk en regionale samenwerking.

Artificial Intelligence26.06.2024

Symposium ‘Artificial Intelligence’ door het Jeroen Bosch Ziekenhuis

Hoe kies je het juiste matras voor je slaaphouding?

Een van de eerste stappen bij het kiezen van het juiste matras is het overwegen van je dominante slaaphouding. De slaaphouding speelt een cruciale rol in de soort ondersteuning die je lichaam nodig heeft om een goede nachtrust te garanderen en om wakker te worden zonder pijn of stijfheid.

Lifestyle13.06.2024

Hoe kies je het juiste matras voor je slaaphouding?

Smart Health-webinar: Acceptatie van AI door zorgverleners en zorgvragers

Op 13 mei vond het Smart Health-webinar plaats, een hybride event georganiseerd door het Care Innovation Center West-Brabant en Slimmer Leven. De centrale vraag van deze bijeenkomst was hoe we AI kunnen ontwerpen zodat deze goed landt bij zowel zorgverleners als zorgvragers.

Events30.05.2024

Smart Health-webinar: Acceptatie van AI door zorgverleners en zorgvragers

AI in de Zorg: Inzichten van HLTH Europe Roadshow 2024

Na de verhelderende presentaties tijdens de HLTH Europe Roadshow 2024 blijft één ding onmiskenbaar: de toekomst van de gezondheidszorg is nauw verweven met technologische innovatie.

Technology17.04.2024

AI in de Zorg: Inzichten van HLTH Europe Roadshow 2024

Hoe houd je je gebit gezond tijdens de gouden jaren?

Je gouden jaren zijn een hoogtepunt in je leven. Dit is de tijd waarop je kunt gaan genieten van je harde werk en eens je welverdiende rust kunt pakken. Natuurlijk komt deze periode ook met zijn eigen uitdagingen. De zor...

Lifestyle21.03.2024

Hoe houd je je gebit gezond tijdens de gouden jaren?

Huawei opent eerste Europese Health Lab in Helsinki

Huawei gaat de deuren openen van het eerste Health Lab in Europa. Dit ultramoderne laboratorium, gevestigd in Helsinki, Finland, is speciaal ontworpen als een toonaangevend platform voor onderzoek naar Huawei's gezondhe...

Technology31.10.2023

Huawei opent eerste Europese Health Lab in Helsinki

​Sprong naar nieuwe gastheersoort luidt gevaarlijkste periode virusinfectie in

Van vleermuizen is genoegzaam bekend dat ze veel potentieel gevaarlijke virussen met zich meedragen. Vanwege hun snelle stofwisseling en bijzonder krachtige immuunsysteem kunnen ze gastheer zijn voor veel verschillende s...

Online25.07.2023

​Sprong naar nieuwe gastheersoort luidt gevaarlijkste periode virusinfectie in

Endemische versus pandemische systeemrisico's virusinfecties