Een bbq kopen voor vaderdag? Check dan eerst even deze tips

Een bbq kopen voor vaderdag? Check dan eerst even deze tips

Vorig artikel Volgend artikel

Op zondag 17 juni is het weer vaderdag. Een dag om alle vaders in het zonnetje te zetten. Iedere vader heeft natuurlijk andere hobby's, favoriete bezigheden en andere interesses. Maar 1 ding hebben ze allemaal gemeen. Ze houden van barbecuen. Daarom geven wij een aantal tips waar je op moet letten bij een bbq kopen. Want dat doe je eenvoudig en snel online.

1. Ga je voor gas, kolen of elektrisch

Om te beginnen is het verstandig om te kijken wat voor een bbq je aan wil schaffen. Wil je er een lekker lange avond van maken, alles op het gemakje doen en de hele avond nog nagenieten bij de smeulende houtskool. Kies dan voor een houtskoolbarbecue. Pluspunt: die authentieke rokerige smaak in je bereidingen krijg je er gratis bij.

Maar wil je wat sneller aan de slag en niet te lang wachten, dan is een gas barbecue meer geschikt. Die is namelijk meteen klaar voor gebruik. En je kan ook wat nauwkeuriger de exacte temperatuur bepalen om het vlees of vis perfect af te bakken.

En er is natuurlijk ook nog de optie een elektrische bbq te kopen. Wil je het hele jaar door kunnen barbecuen, dan is dit de optie voor jou. Deze zijn vaak praktisch, veilig en compact zodat ze prima zowel buiten als binnen te gebruiken zijn. Ja ook binnen want dit toestel produceert veel minder rook dan een kolen- of gas barbecue.

2. Is het niveau aan te passen

Zeker bij een houtskoolbarbecue is dit belangrijk. Kies er eentje met een in hoogte verstelbaar rooster. Temperatuur regelen is vaak wat lastiger als je met houtskool aan de slag gaat. Als die kolen eenmaal goed gloeien is het soms wel handig om het rooster even iets hoger te kunnen hangen. Of juist lager als je even goed wil grillen.

3. Zelf de temperatuur regelen

Heeft ook wel iets met bovenstaande punt te maken. Bij een elektrische- of gasbarbecue is dit eenvoudig te regelen. Bij een houtskoolbarbecue komt er wat meer bij kijken. Daarom is het ook belangrijk om te checken of je goed de zuurstoftoevoer zelf kan regelen. Gaat hij wat te hard of moet hij juist even flink aanwakkeren. Wil je wat dunner vlees of vis klaarmaken of moet het vlees een aantal uur slowcooken. In het ene geval wil je het onderste ventilatiegat volledig open hebben, in het andere geval knijp je de zuurstof toevoer. Hoe je goed zelf de temperatuur kan regelen lees je hier.

4. Wel of niet verplaatsen

Ook niet onbelangrijk. Naast de traditionele modellen kan je ook kiezen voor een complete buitenkeuken. Die neem je niet even mee op vakantie. Maar als je alleen lekker thuis die bbq aan gaat slingeren en dat bij een beetje lekker weer al wil doen, dan is het zeker een optie.

5. Groot, groter, groots

Als je een bbq gaat kopen kan je qua formaat alle kanten op. Voor eenmalig gebruik kies je een kleine wegwerp bbq, en sta jij zodra het 20+ graden is te grillen op dat ding dan is een complete buitenkeuken misschien meer iets voor jou. Goed om te weten hierbij is ook of je maar met een paar mensen gaat barbecuen of dat je een hele groep op visite krijgt.

Er is echt voor ieder wat wils dus bovenstaande punten zijn goed om even bij na te denken voordat je een barbecue aan gaat schaffen.

[Afbeelding © bernardbodo - Adobe Stock]

Meer content

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies